Regeringen har fjernet administrative byrder for 370 mio. kr.

28/2/13 1:21

Erhvervs- og Vækstministeriet

Regeringen er godt i gang med at gøre det mindre bureaukratisk at drive virksomhed i Danmark. Det viser en ny redegørelse fra erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

Erhvervs- og vækstministeren har offentliggjort redegørelsen Erhvervslivet og reguleringen 2012. Den viser, at regeringen i samarbejde med virksomhederne er godt i gang med indsatsen for enklere regler for erhvervslivet. I 2012 er byrderne lettet med netto 370 mio. kr., ikke mindst som følge af lettere regler for mindre virksomheders offentliggørelse af årsregnskab.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen:

"Det skal være mindre bureaukratisk at drive virksomhed i Danmark. Den redegørelse, jeg har lagt frem, viser, at regeringens indsats gør det enklere at starte og drive virksomhed."

"Regeringen har skarpt fokus på virksomhedernes oplevede byrder. Derfor har vi nedsat et virksomhedsforum, hvor virksomhederne fortæller os, hvor det er vigtigst at sætte ind."

"Vi er kommet godt fra start. Regeringen har fjernet administrative byrder svarende til 370 mio. kr. årligt. Og det er mit mål, at vi fastholder en ambitiøs linje i det kommende år."

Regeringen lancerede i marts 2012 en ambitiøs handlingsplan ”Enklere regler”, som skal gøre det lettere at drive virksomhed i Danmark. Udgangspunktet er, at de administrative byrder skal reduceres der, hvor udfordringerne er størst. Derfor sker indsatsen i samarbejde med erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter i Virksomhedsforum.

Regeringen har i 2012 besluttet at imødekomme en række af de forenklingsforslag, som Virksomhedsforum har foreslået. Derudover har regeringen af egen drift iværksat seks initiativer for hurtigt at sætte gang i indsatsen. For eksempel forenkles kravene til mindre virksomheders aflæggelse af årsregnskab fra 2013. Det kan give op imod 100.000 virksomheder en besparelse i forhold til revision. Fedtafgiften er ophævet, hvilket giver administrative lettelser for 40 mio. kr. Endelig er der sat fokus på offentlig sagsbehandling på en række erhvervsrettede områder, og der er indført nye digitale løsninger, som gør det enklere at drive virksomhed.

Redegørelse om erhvervslivet og reguleringen 2012 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.