Regeringen modtager i dag anbefalingerne fra vækstteamet for sundheds- og velfærdsløsninger

30/1/13 12:10

Erhvervs- og Vækstministeriet

Sundheds- og velfærdsområdet kan bidrage til at styrke væksten og eksporten og skabe arbejdspladser. I dag modtager regeringen anbefalinger fra vækstteamet for sundheds- og velfærdsløsninger og deres bud på, hvordan potentialerne udnyttes.

Danmark har en styrkeposition inden for sundheds- og velfærdsområdet med et internationalt markedspotentiale. Området kan bidrage til vækst, eksport og arbejdspladser. Regeringen har derfor nedsat et vækstteam med eksperter og repræsentanter fra erhvervslivet med det formål at komme med anbefalinger til, hvordan områdets potentialer udnyttes.

Danmarks styrkepositioner på sundheds- og velfærdsområdet og den øgede globale efterspørgsel efter sundheds- og velfærdsløsninger har været afsæt for vækstteamets arbejde.

Vækstteamet for sundheds- og velfærdsløsninger afleverer i dag femten anbefalinger til erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen og sundhedsminister Astrid Krag.

Anbefalingerne skal styrke væksten og eksporten og skabe grundlag for nye arbejdspladser i sundheds- og velfærdsvirksomhederne. Koncernchef i Falck Allan Søgaard Larsen, har siddet for bordenden af vækstteamets arbejde.

Formand for vækstteamet for sundheds- og velfærdsløsninger Allan Søgaard Larsen:

"Vi har i dag afleveret 15 stærke og konkrete anbefalinger til regeringen på, hvordan vi styrker vækstvilkårene for virksomhederne på sundheds- og velfærdsområdet. Der er ingen tvivl om, at anbefalingerne vil kunne flytte meget, hvis de føres ud i livet. Det er nu op til regeringen at sætte handling bag ordene."

Vækstteamet anbefalinger falder inden for fire temaer

1. Bedre rammer for forskning og udvikling

2. Styrket indsats for kapital og vækstvirksomheder

3. Et velfungerende og udviklingsorienteret hjemmemarked

4. Offensiv udnyttelse af det internationale markedspotentiale

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen ser frem til at nærlæse vækstteamets anbefalinger:

"En stor tak til formanden og resten af vækstteamet for deres store engagement og de vækstskabende anbefalinger. Væksten på sundheds- og velfærdsområdet i Danmark er steget markant igennem de sidste år. Dette underbygger, at vi har en særlig styrkeposition på sundheds- og velfærdsområdet, og er gode til at udvikle løsninger, som der er stor efterspørgsel efter globalt.

Jeg synes, at vækstteamet har set rigtigt i forhold til både at vedligeholde det, der går godt i Danmark og udnytte de muligheder, der ligger i den offentlige sektors rolle som indkøber af nye produkter og services samt åbning af nye markeder. Jeg glæder mig meget til at omsætte anbefalingerne i den kommende vækstplan for sundheds- og velfærdsområdet sammen med resten af regeringen."

Sundhedsminister Astrid Krag tilføjer:

"Nye behandlingsformer og smartere måder at gøre tingene på i sundhedsvæsnet giver bedre behandling af den enkelte patient - og det kan være afsættet for vækst og eksport til hele verden.

"Nu skal regeringen lave en plan for, hvordan et stærkt dansk sundhedsvæsen og en stærk dansk sundhedsindustri kan få det bedste ud af hinanden og skabe bedre behandling, eksport og jobs."

Citater fra øvrige involverede ministerier

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager:

"Tak for lovende anbefalinger. Det er oplagt at fremme fornyelsen af vores velfærd og fremme vækst med digitalisering og ny teknologi. Vækstteamet peger netop på at styrke fokus på virksomhedernes muligheder også, når det kommer til at digitalisere vores velfærd. Regeringen, KL og Danske Regioner samarbejder om det – og den opfordring tager vi selvfølgelig med ind i samarbejdet."

Martin Lidegaard (fungerende Uddannelsesminister):

"Vækstteamets anbefalinger understreger tydeligt, at en stærk forskningsposition og et højt uddannelsesniveau er fundamentet for dansk erhvervs stærke globale position inden for sundheds- og velfærdsområdet. Jeg vil gerne takke vækstteamet for interessante anbefalinger til, hvordan det fremtidige vækstpotentiale kan realiseres."

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr:

"Mange lande står over for store udfordringer med flere ældre, livstilssygdomme og generelle krav om bedre sundhed. Det er områder, hvor Danmark og danske virksomheder står med vigtige kompetencer. Vi kan derfor både være med til at fremme sundhedsløsninger rundt om i verden og skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Derfor er jeg rigtig glad for, at vækstteamet anbefaler et særskilt og ambitiøst fokus på både eksportfremmeindsatsen og investeringsfremmeindsatsen inden for sundheds- og velfærdsområdet." 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.