Rejsegarantifonden udvides så hjemtransport dækkes, hvis flyselskabet går konkurs under rejsen

Infrastruktur

16/04/2015 08:46

Nick Allentoft

Fra den 1. juli 2015 kan alle rejsende med dansk hjemrejsedestination få hjælp til at komme hjem til Danmark, hvis flyselskabet går konkurs under rejsen.
Flykonkurser er praktisk talt umulige at forudsige, men kan få store konsekvenser for de rejsende, der strander i udlandet. Det kan både være svært og dyrt at skaffe nye hjemrejsebilletter med kort varsel.   Derfor har et bredt flertal af Folketingets partier i dag besluttet, at alle rejsende med hjemrejsebillet til en dansk lufthavn fremover skal tilbydes hjælp af Rejsegarantifonden, hvis flyselskabet går konkurs under rejsen.   Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen:   Jeg er glad for, at det lykkedes at samle et bredt flertal bag denne nye flykonkursordning. Den nye ordning betyder, at forbrugerne trygt kan købe flybilletter til sommerferien, uden at være bekymrede for om de kan komme hjem igen, hvis uheldet er ude, og deres flyselskab går konkurs. Det er en stor styrke ved den nye ordning, at den er udviklet i tæt samarbejde med både forbrugernes repræsentanter og de relevante erhvervsorganisationer. Det har gjort, at vi har fundet en god og afbalanceret løsning, som øger forbrugersikkerheden, uden at erhvervslivet belastes unødvendigt meget. Den nye flykonkursordning dækker i de tilfælde, hvor forbrugeren har købt flybilletterne direkte hos flyselskabet. Folk, der har købt deres rejse som en pakkerejse, er fortsat dækket af rejsegarantifonden efter de gældende regler.   Ordningen træder i kraft den 1. juli 2015.   Baggrund
  • Alle rejsende, der har en hjemrejsebillet til en dansk lufthavn, bliver transporteret hjem på Rejsegarantifondens regning, hvis deres flyselskab går konkurs under rejsen.
  • Hjemrejsen vil så vidt muligt ske på den oprindeligt fastsatte dato eller tæt på denne. 
  • Flykonkursordningen hjælper først og fremmest de rejsende, som strander i udlandet på grund af en flykonkurs. 
  • Hvis der er tilstrækkelige midler i fonden dækkes også hele eller dele af forudbetalinger for rejser, der endnu ikke er påbegyndt, dog med en selvrisiko på ca. 1.000 kr.
  • Flykonkursordningen finansieres via et passagerbidrag på 2 kr. pr. afrejst passager fra en dansk lufthavn.
  • Flypassagerer har også andre muligheder for at få dækket deres tabte forudbetalinger. Hvis man anvender internationale betalingskort, har man allerede i dag mulighed for at få tilbageført sin betaling for en forudbetalt flybillet, hvis flyselskabet går konkurs. 

Mest Læste

Annonce