Salg af Nets A/S

Infrastruktur

24/3/14 9:00

Freja Eriksen

Det siger Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen om salget af Nets.

Det er i dag blevet offentliggjort, at Nets A/S vil blive solgt til et konsortium bestående af to amerikanske kapitalfonde (Bain Capital og Advent International) og danske ATP for ca. 17 mia. kr.

ATP investerer i alt 3,6 mia. kr. i risikokapital i Nets A/S. Heraf er 300 mio. kr. egenkapital, mens 3,3 mia. kr. er en såkaldt ”payment in kind note”, der er en hybrid mellem egenkapital og fremmedkapital. ATP får en ejerandel på 5,5 pct. af Nets A/S.

Nets A/S er i dag ejet af flere hundrede norske og danske banker. Herudover har Danmarks Nationalbank en aktiepost på ca. 10 pct. Nets A/S står i Danmark for bl.a. dankortet, Betalingsservice og NemID og ejer sammen med PostDanmark e-Boks.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen:

"Jeg er glad for, at der nu er en afklaring omkring Nets A/S’ fremtidige ejerforhold. Jeg har noteret mig, at køberne lægger stor vægt på at investere i og udvikle Nets A/S´ eksisterende produkter, herunder dankortet, Betalingsservice og NemID, samt på beskyttelse af fortrolige data.   Jeg vil understrege, at Nets A/S – uanset at selskabet får nye ejere – fortsat vil være underlagt den regulering og det tilsyn, der gælder i dag. På den baggrund mener jeg ikke, at salget bør give anledning til bekymring. Det er imidlertid afgørende, at vi har en velfungerende betalingsinfrastruktur i Danmark.   Hvis salget af Nets A/S – mod forventning – skulle skabe behov for justeringer i den gældende lovgivning, er jeg klar til at tage de nødvendige initiativer."

Finanstilsynets fører tilsyn med Nets A/S i medfør af lov om finansiel virksomhed og lov om betalingstjenester og elektroniske penge. Herudover overvåger Nationalbanken betalings- og afviklingssystemer, som er af væsentlig betydning for betalingsafviklingen i Danmark, herunder Nets A/S. Nets A/S er endvidere omfattet af konkurrenceloven, markedsføringsloven og persondataloven, ligesom Nets A/S er omfattet af reguleringen af dankortet.  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.