Mere end 90 initiativer skal trække Danmark helt fri af krisen

Bæredygtighed

18/06/2014 09:55

Freja Eriksen

Regeringen og Venstre har i dag opnået en forståelse om Vækstplan 2014 – Danmark helt ud af krisen. Forståelsen betyder blandt andet at der gennemføres PSO-lempelser for samlet 13,2 mia. kr. frem mod 2020, hvoraf ca. 7,9 mia. kr. vil komme erhvervslivet til gode i form af generelle erhvervsrettede lempelser og målrettede lempelser for energiintensive virksomheder.

Regeringen og Venstre har i dag opnået en forståelse om Vækstplan 2014 – Danmark helt ud af krisen. Forståelsen betyder blandt andet at der gennemføres PSO-lempelser for samlet 13,2 mia. kr. frem mod 2020, hvoraf ca. 7,9 mia. kr. vil komme erhvervslivet til gode i form af generelle erhvervsrettede lempelser og målrettede lempelser for energiintensive virksomheder.

Hertil kommer en tilbagerulning af forsyningssikkerhedsafgiften, og at de administrative omkostninger for virksomhederne reduceres. I alt er man enige om mere end 90 initiativer, der skal styrke produktivitet og konkurrencekraft. 

Læs også: Regeringen og Venstre er enige om vækstplan

Samtidig er Venstre og regeringen enige om, at forhandlingerne om en beskæftigelsesreform med de øvrige partier i forligskredsen ”flere i arbejde” tager udgangspunkt i, at den nuværende organisatoriske struktur på beskæftigelsesområdet fastholdes uændret. Indsatsen styrkes blandt andet ved at målrette uddannelse mod jobåbninger på arbejdsmarkedet, og ved at styrke dialogen mellem virksomheder og jobcentre.  

Forståelsen om Vækstplan 2014 – Danmark helt ud af krisen og refusionsomlægningen i beskæftigelsesreformen samt Aftale om en vækstplan for fødevarer og Aftale om en ny autorisationslov, som regeringen indgik i foråret sammen med blandt andet Venstre, vil samlet set øge væksten med mere end 7 mia. kr. i 2020.

Finansminister Bjarne Corydon er glad for forståelsen om Vækstplan 2014. 
 
"Vi giver i dag erhvervslivet et kraftigt skub fremad, så vi kan få vores land helt ud af krisen. 

Mere end 90 vækstinitiativer kan nu blive til virkelighed, og det er jeg naturligvis meget tilfreds med. 

Vi lemper energiomkostningerne markant. Det giver virksomhederne styrke til at kæmpe om ordrerne på de internationale markeder. Samtidig sætter vi bredt ind for at gøre det lettere at være virksomhed i Danmark, og giver produktiviteten et tiltrængt løft. 

Jeg håber og tror, at de her initiativer kan samle bredt i Folketinget, så vi inden længe kan indgå en bred aftale om at skabe et stærkere Danmark," siger finansminister Bjarne Corydon.

Læs også: Vækstplan: Havvindmøllepark udskydes i to år 

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager udtaler:

"Vi vil styrke mulighederne for vækst. For det skal være lettere og billigere at drive virksomhed i Danmark. Det skaber arbejdspladser. Og det er også velfærd at have et arbejde. Vi skal have Danmark helt ud af krisen. Derfor kigger vi også på beskæftigelsessystemet. Der er behov for en mere smidig indsats, som sætter den enkelte før systemet. For vi skal sikre at den, der er ledig – hurtigt og varigt – får et job igen. Vi skal sætte den enkelte først," siger Margrethe Vestager.  

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen udtaler:

"Den nuværende beskæftigelsesindsats har overskredet sidste salgsdato for længst. Vi er nu enige om, at en ny indsats skal bygges op omkring den enkelte arbejdsløse. 

Målet for den fremtidige indsats bliver at sikre flere i varig beskæftigelse. Med reformen vil vi skifte de endeløse aktiveringskurser ud med nye og jobrettede uddannelsesmuligheder og et uddannelsesløft fra ufaglært til faglært. Vi skal ikke skære ned i hjælpen til vores arbejdsløse men har aftalt at bruge pengene klogere og med større effekt," siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Mest Læste

Annonce