Minister holder fast i høje øko-ambitioner

Bæredygtighed

20/02/2014 10:25

Freja Eriksen

Fødevareminister Dan Jørgensen fastholder i dagens samråd, at den økologiske mælkeproduktion fortsat vil være et lokomotiv for økologien og regeringen prioriterer stadig økologien højt.

Økologien står stadig højt på regeringens dagsorden, og det bliver der ikke pillet ved. Det slog ministeren fast i dag, hvor han var kaldt i samråd.

”Vi har en meget ambitiøs plan om at fordoble det økologiske areal inden 2020, og vi gør rigtig meget for at udvikle økologien i alle led fra gård til gaffel,” siger Dan Jørgensen.  

Sidste år gav regeringen alt i alt 460 mio. kr. til forskellige økologiske tiltag, og henover foråret vil ministeren gennemgå den økologiske indsats for at se, hvordan man kan sætte endnu mere blus under økologiindsatsen.

”Der er mere end 200 aktører der deltager med nye ideer og gode kræfter, så jeg er sikker på, at vi nok skal finde nye veje til at nå målet,” udtaler Fødevareminister Dan Jørgensen.

Der har på det seneste været bekymring for de økologiske mælkeproducenter, fordi mange overvejer at lægge om til konventionel drift.

”De økologiske mælkeproducenter har nogle udfordringer lige nu, men når det er sagt, så blev der produceret rekord meget økologisk mælk i 2012 og det ventes at blive det samme i 2013, så jeg synes lige vi skal klappe malkekoen, før vi lægger hele den økologiske mælkeproduktion i graven,” siger Dan Jørgensen.

I alt blev der produceret 480 mio. kg. økologisk mælk i 2012, og det samme forventes, når resultatet er gjort op for 2013.

Mest Læste

Annonce