Ny aftale fordobler energibesparelserne

14/11/12 11:40

Klima- og Energiministeriet

I løbet af de næste tre år skal der gøres en ekstra indsats for at spare på energien. Samlet skal der spares energi svarende til et års forbrug i omkring 400.000 husstande. Det fremgår af en aftale, der i dag er indgået mellem klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard og net- og distributionsselskaberne.

Den nye aftale betyder, at net- og distributionsselskaberne inden for el, naturgas, fjernvarme og olie skal fordoble deres indsats for at spare på energien. Det vil praktisk ske ved at selskaberne hjælper deres kunder – det kan være virksomheder eller private – med at reducere energiforbruget. Selskabernes indsats kan blandt andet bestå i rådgivning, faglig og finansiel bistand.

"Jeg er meget glad for, at vi har fået denne aftale på plads, og jeg vil gerne takke energiselskaberne for det konstruktive forløb og for, at de påtager sig opgaven med at realisere de væsentligt øgede sparemål”, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

I forbindelse med energiforliget fik net- og distributionsselskaberne forøget deres spareforpligtelse i forhold til den nuværende aftale fra 2009. Og nu er der altså enighed om, hvordan det skal føres ud i praksis. Ifølge aftalen skal selskaberne medvirke til at realisere energibesparelser på i alt 10,7 PJ (petajoule) i 2013 og 2014 og 12,2 PJ i 2015.

”Med denne aftale tages der et afgørende skridt i forhold til at opfylde vores målsætninger for energieffektivitet i Danmark. Vi har fundet en god model i Danmark, hvor energiselskaberne har en hovedrolle i indsatsen for at spare på energien. Med denne aftale tager vi endnu et skridt, og jeg er sikker på at energiselskaberne vil fortsætte med at løfte opgaven”, siger Martin Lidegaard.

Med den nye aftale er der særligt fokus på at få en indsats, der er så omkostningseffektiv som muligt. Derfor er det blandt andet aftalt, hvordan man letter administration ved opgørelse og dokumentation af besparelserne. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.