Kulturminister Uffe Elbæk støtter udviklingen af kulturlivet i Østjylland

03/12/12 11:00

Kulturministeriet

Kulturministeren indgår i dag en kulturaftale for 2013 – 2016 med de seks østjyske kommuner i Kulturring Østjylland og støtter tiltag i aftalen med i alt 2,4 mio. kr. Kulturminister Uffe Elbæk siger:

“Vi skal styrke samarbejdet om – og opmærksomheden på – kulturens potentiale i alle dele af Danmark. De seks kommuner, der udgør Kulturring Østjylland, har taget initiativ til en fælles satsning på kulturen som drivkraft for udviklingen i området. Den nye kulturaftale rummer mange inspirerende tiltag, hvor der tænkes nyt og på tværs af traditionelle grænser. Og det vil jeg rigtig gerne bakke op om!”

Om Kulturring Østjylland

Kulturring Østjylland består af et samarbejde mellem de seks kommuner Syddjurs, Norddjurs, Favrskov, Odder, Skanderborg og Samsø. Med aftalen vil de seks kommuner synliggøre områdets kvaliteter og indbyde borgerne til at opleve, deltage og aktivt involvere sig i kulturlivet. Områdets fælles kulturarv og kulturlandskaber vil blive gentænkt og eksponeret for borgere og turister på nye måder. Der bliver fællessang i naturen i samarbejde med internationale solister og kor, der bliver fokus på udviklingen af kreative miljøer i krydsfeltet mellem kultur og erhverv, og der kommer masser af kulturaktiviteter i forsamlingshuse, i skoler, på biblioteker, i byrummet og på de sociale medier.

Kulturaftalen underskrives ved et arrangement i den gamle maltfabrik i Ebeltoft i dag.  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.