Minister åbner for nye initiativer som opfølgning på svømmesag

Kultur

21/2/20 9:31

Kristian V. Jensen

Kulturminister Joy Mogensen vil som opfølgning på den uvildige under-søgelse i den såkaldte svømmesag se på mulige nye tiltag. En mulighed er, at atleterne får en uafhængig trivselsansvarlig i Team Danmark, og de aktive skal have en styrket repræsentation i Team Danmarks besty-relse samt deres eget talerør i DIF.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Som ansvarlig politiker må jeg reagere, når atleter oplever så grove svigt som i denne sag. Idrætsudøverne skal have en styrket stemme, derfor vil jeg gerne se på reglerne for Team Danmarks bestyrelse, samt hvordan vi kan styrke Aktivkomitéen, der er atleternes talerør over for DIF og Team Danmark.

Det er meget vigtigt, at idrætsudøverne oplever, at de har et sted at gå hen, hvis de op-lever noget bekymrende eller ubehageligt. Derfor er jeg åben for at indføre en uafhængig trivselsansvarlig i Team Danmark helt tæt på atleterne, som de aktive trygt kan gå til. Jeg vil også gerne diskutere, hvordan Team Danmarks tilsyn kan styrkes f.eks. gennem trivselsundersøgelser.”

Baggrund
I forlængelse af offentliggørelsen af undersøgelsen om forholdene for danske elitesvømmere har kulturministeren haft møder med Team Danmark, Aktivkomitéen og Danske Elitesportsudøveres Forening. Ministeren har desuden drøftet sagen med Folketingets idrætsordførere, hvor organisationerne samt Danmarks Idrætsforbund har deltaget. I forlængelse heraf vil ministeren gerne se på en række mulige tiltag:

Uafhængig trivselsansvarlig
For at give atleterne trygge forhold skal der være en form for uafhængig trivselsansvar-lig, som er tæt på atleterne, og som de altid kan gå til, og som er ansvarlig over for Team Danmarks bestyrelse. Samtidig skal Team Danmarks tilsynsforpligtelse styrkes.

Team Danmarks bestyrelse
Ministeren vil gerne diskutere sammensætningen af Team Danmarks bestyrelse for at se på, hvordan atleternes stemme kan styrkes.

Aktivkomitéen styrkes 
Ministeren vil se på om atleternes eget talerør, Aktivkomitéen, over for DIF og Team Danmark kan styrkes for at give atleterne en endnu stærkere stemme.

Foto: www.ft.dk, Steen Brogaard

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.