Ida Auken varsler "Idéstorm" for friluftslivet

08/2/13 11:05

Miljøministeriet

Danmark skal have sin første nationale friluftspolitik, der skal skabe nye oplevelser i naturen, bedre sundhed og vækst i turismen. Gode idéer kan få op til 50.000 kroner til at blive ført ud i livet.

Har du en god ide til, hvordan danskere, turister og erhvervslivet kan få mere ud af vores friluftsliv? Så tag fat i musen - og send din idé til Ida Auken. Hver måned får det bedste forslag, som opfylder tilskudskriterierne, op til 50.000 kroner.

Projektet hedder "Idéstorm", og det er det næste skridt på vejen mod den første nationale politik for friluftsliv i Danmark. Miljøminister Ida Auken vil have borgere og interessenter tæt inddraget i politikudviklingen for at sikre bred folkelig opbakning - og de bedst tænkelige ideer.

Første skridt var en kæmpe workshop i Bella Center med over 350 ildsjæle. Resultatet blev otte pejlemærker, som friluftspolitikken skal sigte efter. Det er de otte punkter, man nu kan være med til at folde ud, så de hurtigt kan blive til virkelighed. Og håbet er, at forslagene kommer med helt nye bud på, hvad der skal til for at skabe arbejdspladser, vækst og velfærd.

- Friluftslivet kan blive en af de motorer, vi kan bruge som lokomotiv for den grønne omstilling, vi har så hårdt brug for. Vi ved, at vores smukke natur skaber arbejdspladser, lige fra store wellness-hoteller til iskageboder. Men hvad kan vi ellers finde på, der kan udnytte vores fantastiske natur til øget trivsel, flere arbejdspladser og nye oplevelser? Det håber jeg, at danskerne vil hjælpe med at komme med ideer til, siger miljøminister Ida Auken.

Friluftslivet gavner økonomien
Sideløbende med "Idéstorm" og udviklingen af friluftspolitikken har Ida Auken bedt Københavns Universitet om at kortlægge friluftslivets betydning for den danske samfundsøkonomi, så der kan blive skabt et mere præcist billede af den mere kontante værdi, som friluftslivet har.

- Andre lande har analyseret sig frem til, at friluftslivet har enorm betydning for samfundet. Det giver os et fingerpeg om, at vi har en enorm rigdom, vi skal passe på, men også at vi har nogle muligheder, som kan bruges til at sætte gang i væksten og beskæftigelsen og gøre os alle sammen sundere, siger Ida Auken.

Hjemmesiden "Idéstorm" har åbent det næste halve år. Besøg siden og skriv et forslag. Hver måned vil Naturstyrelsen vælge det bedste forslag og give et tilskud på op til 50.000 kroner til at få det gennemført.

Læs mere om den nye nationale friluftspolitik

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.