Regeringen gør alvor af den grønne omstilling

Bæredygtighed

26/8/13 9:56

Freja Eriksen

Med en pulje på 800 millioner kroner i nye midler til miljø-, klima- og naturindsatsen, lægger regeringen op til en grøn Finanslov 2014.

Regeringen har stort fokus på at skabe vækst og arbejdspladser samtidig med, at den er med til løse miljø- og klimaudfordringen, og derfor afsættes der 800 millioner kroner til den grønne omstilling.

Fødevareminister Karen Hækkerup siger:

- Vi arbejder for at skabe vækst og arbejdspladser i hele fødevaresektoren, ved at gøre sektoren endnu mere moderne og miljøbevidst. For mig er det vigtigt at vi investerer i økologi, så Danmark hele tiden er i front til at matche nutidens og fremtidens efterspørgsel efter bæredygtigt producerede fødevarer.

Flere træer og mere genanvendelse

Regeringen afsætter pengene bredt til grøn omstilling, og skal blandt andet gå til øget genanvendelse i forbindelse med regeringens kommende ressourcestrategi og på opfølgningen af Natur- og Landbrugskommissionen.

Miljøminister Ida Auken siger:

- Vi skal have mere natur og flere skove, som vi alle sammen kan nyde godt af. Og vi skal støtte op om, at borgerne, kommunerne og virksomhederne bliver endnu bedre til at genanvende. Derfor afsætte vi nu en grøn pulje til at sætte fokus på de miljøudfordringer, vi står over for, og som samtidig kan give danskerne mere værdi i hverdagen.  

Regeringen lægger op til, at de 800 millioner kroner i nye midler udmøntes fast over en fire årig periode:

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard siger:

- Der er ingen tvivl om, at vi får et grønt efterår, og når vi afsætter 800 millioner, lader vi pengene følge ordene i blandt andet Klimaplanen.

Den endelige aftale om Finanslov 2014 skal indgås i efteråret, og der vil den endelige udmøntning af de 800 millioner kroner blive lagt fast.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.