Akutmodtagelserne løfter kvaliteten i behandlingen

Velfærd

06/6/14 7:00

Freja Eriksen

Regionerne er kommet langt med etableringen af akutmodtagelserne, som har løftet kvaliteten i den akutte behandling. Men der er plads til forbedringer, og akutmodtagelserne er fortsat under udvikling. Det viser en ny faglig gennemgang af akutmodtagelserne på landets 21 akutsygehuse.

De nye akutmodtagelser på sygehusene giver patienter, der er kommet til skade eller pludseligt er blevet syge, bedre muligheder for hurtigt at komme i gang med et godt og sammenhængende patientforløb, hvor erfarne sundhedsfaglige kompetencer er inddraget fra start.

Det fremgår af en faglig gennemgang af 21 akutmodtagelser, som en arbejdsgruppe med repræsentanter for Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner og Sundhedsministeriet har udarbejdet i fællesskab.

Alt om 1813

Læs også: Akutmodtagelser bliver kritiseret i ny rapport 

Læs også: Læger kritiserer nye akutmodtagelser

Gennemgangen konkluderer bl.a., at regionerne baserer sig på Sundhedsstyrelsens anbefalinger i arbejdet med akutmodtagelserne, og at der er potentiale for at forbedre datakvaliteten og videndelingen om eksempelvis de fysiske rammer og kapaciteten i akutmodtagelserne.
 
Sundhedsminister Nick Hækkerup er tilfreds med, at akutmodtagelserne, der samler skadestuer og tidligere enkeltafdelingers modtagelse af patienter, er kommet godt i gang: 
 

"Akutmodtagelserne er på mange måder hjørnestenen i den nye måde at drive sygehuse på, og derfor er jeg også tilfreds med, at regionerne er nået langt med at etablere fælles akutmodtagelser. Men vi kan også se, at der er forholdsvis store forskelle, eksempel i ventetider og i døgnbemandingen, på tværs af regioner og sygehuse, og derfor er det også nødvendigt, at regionerne fortsætter arbejdet, så patienterne får en ensartet behandling af høj kvalitet, uanset hvor de bor", siger Nick Hækkerup.
 
Regionerne lægger vægt på, at der fortsat er tale om et område i udvikling, og derfor arbejder man også målrettet på at styrke akutmodtagelserne: 
 
"Jeg er glad for, at den faglige gennemgang viser, at akutmodtagelserne har løftet kvaliteten i behandlingen af de akutte patienter. Regionerne vil fortsætte det målrettede arbejde og sætte ind med ekstra energi og ledelseskraft på de områder, hvor der er behov, f.eks. for mere videndeling og fælles regional tilgang. Vi vil styrke det systematiske arbejde med kvaliteten i akutmodtagelserne. Derfor har vi bl.a. sat gang i udviklingen af en klinisk kvalitetsdatabase for det akutte område", siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.
 
Regionernes planer om i højere grad at bruge data til at videreudvikle akutfunktionerne er helt i tråd med anbefalingerne i gennemgangen. Her peger man nemlig bl.a. på, at en mere ensartet registrering af aktiviteten i akutmodtagelserne er et vigtigt element i den fortsatte udvikling af området. 
 
Som led i det fortsatte arbejde med at sikre ensartet behandling af høj kvalitet på tværs af regioner og sygehuse vil regionerne implementere anbefalingerne i gennemgangen. I 2016 vil der blive gjort status på arbejdet med at etablere fælles akutmodtagelser.

Læs 'Faglig gennemgang af akutmodtagelserne' (PDF)

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.