Mads Øvlisen trækker sig fra udvalg

Politik

21/8/13 11:48

Freja Eriksen

Mads Øvlisen trækker sig som formand for udvalget om socialøkonomiske virksomheder. Annette Vilhelmsen understreger, at arbejdet i udvalget fortsætter uændret.

Mads Øvlisen har meddelt Annette Vilhelmsen, social-, børne- og integrationsminister, at han trækker sig fra posten som formand for udvalget om socialøkonomiske virksomheder. Hans begrundelse er en bekymring for, at vægtningen af det erhvervsmæssige fokus ikke længere vil være til stede i samme omfang med flytningen af området til Social-, Børne- og Integrationsministeriet.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen siger:

”Det er beklageligt, at Mads Øvlisen har valgt at trække sig, og jeg vil gerne takke ham for den store indsats, han har lagt i udvalget. Men arbejdet i udvalget fortsætter uændret, og jeg vil gerne understrege, at kursen er fuldstændig uændret.

Min tilgang er fortsat, at når vi skal fremme socialøkonomiske virksomheder, så kræver det en stærk vægt på det erhvervsmæssige. Jeg er overbevist om, at socialøkonomiske virksomheder har et stort vækstpotentiale og de kan løfte en række væsentlige samfundsopgaver - også at få mange mennesker, der i dag står uden for arbejdsmarkedet, og som ofte kæmper med sociale problemer, med i stærke arbejdsfællesskaber.

Det kræver et godt samarbejde mellem en række ministerier, blandt andet Erhvervs og Vækstministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet og Social-, Børne- og Integrations-ministeriet. Regeringen lægger stor vægt på denne indsats og vil derfor også sikre det nødvendige samarbejde.”

Udvalgets arbejde offentliggøres sidst på sommeren.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.