Social- og integrationsministeren lancerer ny plan for behandling af stofmisbrugere

10/10/2012 14:15

Social -og Integrationsministeriet

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup lancerer nu ”metoder, der virker på narkoområdet”, en ny plan, der skal give misbrugere en bedre kvalitet i den sociale stofmisbrugsbehandling. Ambitionen er, at flere stofmisbrugere forbliver stoffri, når behandlingen er afsluttet. Planen indeholder 10 konkrete initiativer til i alt 103 mio. kr.

Læs også: Regeringens 10 initiativer løfter misbrugsbehandlingen

Alt for mange stofmisbrugere i behandling er gengangere. 65 pct. af de stofmisbrugere, som går i behandling, har et eller flere behandlingsforløb bag sig. Det er et stort menneskeligt tab.

Derfor lancerer social- og integrationsminister Karen Hækkerup nu metoder, der virker på narkoområdet. En tilgang, som i langt højere grad skal sikre, stofmisbrugere får en behandling af høj kvalitet, så langt flere fortsætter et liv uden stoffer efter endt behandling.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup siger:
”Der er brug for en ny tilgang på misbrugsområdet. Vi er for ofte så fokuserede på at behandle folk for deres misbrug, at vi helt glemmer alle de andre problemer, som de også kæmper med, og som ofte er årsagen til deres misbrug. Når misbrugeren går ud af døren efter endt behandling, så venter alle de andre problemer stadig, og derfor falder så mange tilbage til misbruget. Det skal vi have gjort op med.”

Strategien indeholder 10 initiativer til i alt 103 mio. kr. Blandt initiativerne er en helt ny metode som skal sikre, at den sociale stofmisbrugsindsats i Danmark hviler på et tungt fagligt fundament. Samtidig får kommunerne pligt til løbende at følge op på den enkelte misbrugers situation i det første kritiske år efter endt behandling. Misbrugsområdet indgår også i det igangværende arbejde med evaluering af kommunalreformen. Det er en forudsætning for social- og integrationsminister Karen Hækkerup, at den nye plan på misbrugsområdet kan fungere uanset udfaldet af disse drøftelser.

”Behandlingen af misbrugere skal baseres på metoder, der virker. Samtidig skal kommunerne forpligtes til at følge op på behandlingen med blik for borgerens samlede situation. Der er tale om meget sårbare mennesker, som vi som samfund ikke bare kan overlade til sig selv, selv om misbrugsbehandlingen er afsluttet,” siger social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

Se oversigten over de10 initiativer i "Metoder der virker på narkoområdet

Mest Læste

Annonce