Ny inspiration til udsatteboligområder

Velfærd

29/01/2016 13:17

Karen Thougård Pedersen

Fra udsatte boligområder til bæredygtige lokalsamfund. Projektet Boligliv i balance er på jagt efter forandringskraften i de udsatte boligområder. Et nyt elektronisk idekatalog, som SUS har bidraget til, kan inspirere til nytænkning.

Hvad nu, hvis drift og udvikling af boligområderne blev vejen ind på arbejdsmarkedet for socialt udsatte?

Hvad nu, hvis alle foregående led i institutionskæden blev belønnet, hver gang et barn kom videre på næste trin?

Hvad nu, hvis forældre kunne hjælpe hinanden med at være gode forældre?

Socialt udviklingscenter - SUS

Læs mere fra Socialt Udviklingscenter SUS. Det er gode cases og tankevækkende historier lige her.

Sådan lyder nogle af ideerne i et nyt digitalt inspirationskatalog fra Realdania, som Socailt Udviklingscenter SUS har været med til at udvikle.

Fysiske, sociale og organisatoriske vilkår

Der er mange gode indsatser i boligområderne, men alligevel er der fortsat en række boligområder rundt om i Danmark, der oplever problemer. Med projektet Boligliv i balance afsøger Realdania forandringskraften i de udsatte boligområder.

Tre rådgiverteams med forskellige faglige specialer har med afsæt i boligområderne Vollsmose i Odense og Værebro Park i Gladsaxe undersøgt det komplekse samspil mellem udsatte boligområders fysiske, sociale og organisatoriske vilkår.

31 ideer og 6 scenarier

De tre teams har både arbejdet i dybden med deres eget fagområde og inspireret hinanden i udviklingen af 31 ideer og 6 scenarier, som præsenteres i idekataloget. Ideer og scenarier spænder vidt. De handler om rammevilkår på samfundsniveau, om udvikling på områdeniveau og om livskvalitet for den enkelte beboer.

Håbet er, at ideerne kan inspirere politikere, kommuner, boligorganisationer, afdelingsbestyrelser og beboere til nytænkning og blive afsæt for en øget fælles indsats for at skabe varig positiv udvikling i udsatte boligområder.

Gå til inspirationskataloget
Læs mere om Boligliv i balance på Realdanias hjemmeside

Kontakt i SUS 

Jørgen Anker, projektchef
tlf. 4049 4214, [email protected]

--------

Boligliv i Balance

Boligliv i balance er et samarbejde mellem Realdania, Gladsaxe og Odense Kommuner samt boligorganisationerne Gladsaxe Almennyttige Boligselskab – DAB, Fyns Almennyttige Boligselskab – FAB og Civica.

Socialt Udviklingscenter SUS er ansvarlig for det rådgiverteam, der har fokus på det sociale perspektiv i de udsatte boligområder. Det samlede rådgiverteam på det sociale felt består af SUS, Social+Giv RumKenneth Balfelt TeamacelabBoliglaboratoriet og et forskerteam fra RUC bestående af Troels Schultz Larsen og Kristian Delica

Mest Læste

Annonce