Hvordan opleves det at blive psykisk syg? Hvad gør det ved den, der bliver ramt? Og hvad sker der, når sygdommen rammer en af dem, man holder allermest af, for eksempel ens mor eller far?
I skyggen af en sygdom er en ny film om psykisk lidelse, og hvordan det er at være ung pårørende.
Socialt udviklingscenter - SUS
Læs mere fra Socialt Udviklingscenter SUS. Det er gode cases og tankevækkende historier lige her.
I filmen deler unge pårørende deres tanker og følelser. De fortæller om, hvordan det er, at have en mor eller far, der har angst eller depression. Om hvordan det er at vokse op i en familie, hvor der er en, der kæmper med en psykisk lidelse.
Vi møder også forældre, som sætter ord på deres sårbarhed ohg tanker. Som kæmper med deres sygdom og med dét at være forældre.
Filmen udfolder sig i et univers af dokumentarisme, fiktion og animation.
Bygger på filmene Victors Bog
I skyggen af en sygdom henvender sig til unge fra 13 år og opefter - og til andre interesserede.
Filmen er en samproduktion mellem instruktør René Bo Hansen og SUS. Den bygger blandt andet på materiale fra filmene Victors Bog.
Se eller download I skyggen af en sygdom (filmen varer 32 minutter)
Besøg filmens facebookside
Se flere film og hent materialer på hjemmesiden somandre.dk – for børn og unge, der vokser op med sindslidelse i familien.
Kontakt
Bjarne Møller, chefkonsulent
tlf. 2985 5866, [email protected]
Sagt om I skyggen af en sygdom - se filmen her
‘Det er en både informativ og medrivende film, der i høj grad lægger op til en efterfølgende dialog. EN AF OS giver den sine varmeste anbefalinger med på vejen!’
EN AF OS, kampagne
‘Det er lykkedes at præsentere omfanget, bredden og alvoren på en bevægende og respektfuld måde. Vi vil bestemt anvende filmen i vores undervisning i folkeskolerne og i det hele taget i vores arbejde med at skabe åbenhed om psykisk sygdom.’
Joan Stæhr, projektleder, Når cykelhjelm ikke er nok, SIND Pårørenderådgivning
‘Filmen har berørt mig. Man blir’ stille indeni. Der opstår en dyb respekt for de mennesker, som må kæmpe med sindets dæmoner. Og på fineste vis opstår en fornemmelse af alle de følelsestilstande og tanker, som børn/unge bliver bragt ind i, når en far eller mor ‘forsvinder’ fra sig selv. Jeg har fulgt filmens skabelsesproces, og det er skønt at se det stærke og smukke resultatet.’
Karen Glistrup, familie-, par- og psykoterapeut MPF