Zornig glæder sig over valgdeltagelse i Lolland kommune

Politik

19/11/2013 21:19

Mikael Lindholm

Med en stigning på 9 procentpoint er valgdeltagelsen på Lolland hele 73,6 pct. Det er en massiv fremgang i forhold til det seneste kommunalvalg, hvor stemmeprocenten endte på 64,5 pct. I Lolland kommune har kampagnen ”Stemmer på Kanten” været stærkt repræsenteret for at hæve stemmeprocenten blandt socialt udsatte.

Initiativtager og frontfigur for Stemmer på Kanten, Lisbeth Zornig Andersen, tror og håber at kampagnen har bidraget til den højere valgdeltagelse. ”Jeg synes det er fantastisk at borgerne på Lolland har søgt indflydelse på deres kommune, og det er glædeligt at de har sat krydset for den indflydelse”, siger den tidligere børnerådsformand, der er opvokset på Lolland.

Hun er glad for tallene, som hun mener tyder på, at Stemmer på Kanten og andre gode initiativer har hjulpet til at øge interessen for at stemme.

Regionsleder for Sydhavsøerne, Bettina Smed, tror ligeledes på, at kampagnen har haft en effekt:” Når vi er ude på værtshuse eller væresteder, så har vi kunne gøre folk tale og diskutere om hvor vigtigt det er at stemme, og efter dette resultat tror jeg for alvor på, at det har haft en effekt”, siger Bettina. Sammen med de frivillige på Lolland har Bettina afholdt værtshusdebatter, vælgermøder og dør-til-dør aktioner, for at få flere til at stemme.

Plakat-effekten

Lolland kommune var en af de få kommuner, hvor Stemmer på Kantens fik afslag på at hænge plakater op med ambassadører for kampagnen. På plakaterne er blandt andet Peter Mygind og Linse Kessler, der sammen med 10 andre ambassadører har stillet op med demokratiske budskaber, for at sætte fokus på kommunalvalget.

Afslaget fra valgudvalget i Lolland kommune skabte røre iblandt borgerne, der i vid udstrækning tog sagen i egen hånd og hængte plakaterne op på alternativ vis – i butiksvinduer og på privat ejendom. Afslaget var begrundet med, at borgerne ikke skulle blive forvirrede over de alternative valgplakater, og dette var flere borgere fortørnede over. Der er blandt andet blevet produceret en kasket, hvor der står ”Jeg stemmr Linse, fordi jeg er dum”, i protest mod kommunens manglende opbakning omkring Stemmer på Kantens formål og initiativer.

Borgmester glæder sig over deltagelsen

Stig Vestergaard, afgående borgmester i Lolland kommune, glæder sig ligeledes over den høje valgdeltagelse. Han bemærker blandt andet at det er initiativer som Stemmer på Kanten, der har bidraget til interessen for og deltagelsen i kommunalvalget.

 

Mest Læste

Annonce