Bred aftale om energieffektive transportløsninger, støjbekæmpelse og trafiksikkerhedsbyer

Infrastruktur

15/11/13 8:44

Forligskredsen bag ”En grøn transportpolitik” (S, RV, SF, V, DF, LA og K) har i dag indgået en transportaftale om 130 mio.kr. til nye initiativer til fremme af energieffektive transportløsninger, støjbekæmpelse og trafiksikkerhed.

Transportminister, Pia Olsen Dyhr (SF), udtaler:

- Jeg er tilfreds med, at vi med aftalen i dag er blevet enige om at udmønte midler til initiativer, der skal bidrage til at gøre transporten grønnere, samt sikre mindre støj og bedre trafiksikkerhed.

- Vi har besluttet at udmønte 48 mio. kr. til mere energieffektive transportløsninger. Som transportminiser er det for mig helt afgørende, at vi får nedbragt CO2-udledningen i transportsektoren.

- De projekter, vi har givet støtte til i dag, vil bringe os værdifuld viden og erfaringer med bl.a. brugen af alternative drivmidler som gas, energieffektive køretøjer, herunder elbiler og fremme af energirigtig transportadfærd indenfor bl.a. godstransporten.

- Et andet vigtigt element i aftalen er nedbringelse af støj. Mange familier er hver eneste dag plaget af store støjgener fra de mest trafikerede veje og jernbanestrækninger. Med dagens udmøntning af midler til støjbekæmpelse får vi reduceret støjen på nogle af disse strækninger, til gavn for rigtig mange familier.

- Herudover er vi blevet enige om at udpege Esbjerg og Aalborg til årets trafiksikkerhedsbyer 2014. Vi har fået mange gode ansøgninger rundt omkring fra landets kommuner, og således også fra Esbjerg og Aalborg, der begge havde spændende bud på, hvordan vi kan forbedre trafiksikkerheden for de mange danskere.

Med aftalen udmøntes tre puljer i regi af aftalen om en grøn transportpolitik: Pulje til energieffektive transportløsninger, Pulje til støjbekæmpelse og Årets trafiksikkerhedsbyer 2014 under Pulje til bedre trafiksikkerhed.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.