Nu starter forsøg med tolærerordninger i folkeskolen

01/10/12 12:33

Ministeriet for Børn og Undervisning

Den 1. oktober starter forsøg med tolærerordninger i folkeskolen. Forsøgene med to lærere i klassen skal skabe bedre inklusion og ny viden til gavn for hele folkeskolen.

18 kommuner tager fra den 1. oktober 2012 hul på et forsøg med tolærerordninger, der gennemføres på 6. klassetrin på cirka 230 skoler. Der er i 2012 afsat 31,5 mio. kr. til forsøget.

Tolærerordningen betyder, at klassens faste lærere i skoleåret 2012/13 får hjælp fra enten en lærer eller en anden ressourceperson, som for eksempel en pædagog, i en del af undervisningstiden. Målet er at afprøve nye veje til at sikre god inklusion og gennem forsøgene at opnå ny viden om, hvordan kommunerne bedst muligt kan støtte de lærere, der skal inkludere flere elever med særlige behov i den almindelige undervisning.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini ser frem til, at forsøgene med tolærerordningen nu kommer i gang.

”Med forsøgene får vi viden om, i hvilke situationer en tolærerordning fungerer bedst, og om ressourceforbruget ved to lærere står mål med de resultater, der bliver opnået. Vi får også afdækket effekterne af, at andre faggrupper end lærere deltager i klassens undervisning. Det er vigtig viden, som andre skoler kan få glæde af, når de skal skabe bedre inklusion,” siger Christine Antorini.

Formålet med forsøget er at generere viden og skabe grundlag for spredning af tiltag med dokumenteret effekt til alle folkeskoler. Derfor er forsøget designet, så det har et stærkt metodisk design. Det er første gang, at Ministeriet for Børn og Undervisning gennemfører et forsøg af denne type.

Det er blandt andet gode erfaringer fra udlandet og et dansk forsøg fra dagtilbudsområdet, der har inspireret til igangsættelse af forsøget.

Resultaterne forventes offentliggjort ved udgangen af 2013.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.