770 millioner kroner til ny forskning og innovation

08/11/12 1:25

Uddannelsesministeriet

Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance er blevet enige om nye bevillinger til strategisk forskning indenfor fødevarer, miljø, sundhed, produktionsforskning samt den fri forskning og innovation i 2013.  Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance og har indgået aftale om fordeling af 770 millioner kroner til nye initiativer inden for forskning og innovation i 2013.

Uddannelsesminister Morten Østergaard er tilfreds med aftalen.

– Jeg er glad for, at det er lykkedes at lande en aftale om fordelingen af 770 millioner kroner til forskning med et bredt flertal. Aftalen giver et solidt afsæt til ambitionerne om at dansk forskning skal bidrage til at imødegå de globale udfordringer og skabe vækst siger uddannelsesminister Morten Østergaard (RV).

Med aftalen sikres nye bevillinger til strategisk forskning indenfor fødevarer, miljø, sundhed, produktionsforskning samt den fri forskning og innovation.

Pernille Skipper (EL) udtaler:

– Der er endvidere enighed om tilskud til den håndkøbsmedicin, som ikke er led i en behandling, til pensionister og førtidspensionister.
Mette Bock (LA) udtaler:

– I Liberal Alliance er vi ikke mindst glade for at Højteknologifonden og dansk fødevareforskning tilgodeses. Det er forskning der danner grundlag for fornyet vækst i en sektor med stor eksport og beskæftigelse

Med udmøntningen vil der blive anvendt samlet cirka 20 milliarder kroner til offentlig forskning i 2013.

For at sikre finansiering har aftalepartierne besluttet at gennemføre en ændring af det private tilskud til private høreapparatbehandlinger.

Med partiernes udmøntning af forskningsreserven vil det offentlige forskningsbudget udgøre 20,2 milliarder kroner i 2013 svarende til 1,07 procent af BNP. 

Læs aftale mellem regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance om: Fordeling af forskningsreserven i 2013

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.