770 millioner kroner til ny forskning og innovation

08/11/2012 14:25

Uddannelsesministeriet

Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance er blevet enige om nye bevillinger til strategisk forskning indenfor fødevarer, miljø, sundhed, produktionsforskning samt den fri forskning og innovation i 2013.  Regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance og har indgået aftale om fordeling af 770 millioner kroner til nye initiativer inden for forskning og innovation i 2013.

Uddannelsesminister Morten Østergaard er tilfreds med aftalen.

– Jeg er glad for, at det er lykkedes at lande en aftale om fordelingen af 770 millioner kroner til forskning med et bredt flertal. Aftalen giver et solidt afsæt til ambitionerne om at dansk forskning skal bidrage til at imødegå de globale udfordringer og skabe vækst siger uddannelsesminister Morten Østergaard (RV).

Med aftalen sikres nye bevillinger til strategisk forskning indenfor fødevarer, miljø, sundhed, produktionsforskning samt den fri forskning og innovation.

Pernille Skipper (EL) udtaler:

– Der er endvidere enighed om tilskud til den håndkøbsmedicin, som ikke er led i en behandling, til pensionister og førtidspensionister.
Mette Bock (LA) udtaler:

– I Liberal Alliance er vi ikke mindst glade for at Højteknologifonden og dansk fødevareforskning tilgodeses. Det er forskning der danner grundlag for fornyet vækst i en sektor med stor eksport og beskæftigelse

Med udmøntningen vil der blive anvendt samlet cirka 20 milliarder kroner til offentlig forskning i 2013.

For at sikre finansiering har aftalepartierne besluttet at gennemføre en ændring af det private tilskud til private høreapparatbehandlinger.

Med partiernes udmøntning af forskningsreserven vil det offentlige forskningsbudget udgøre 20,2 milliarder kroner i 2013 svarende til 1,07 procent af BNP. 

Læs aftale mellem regeringen, Enhedslisten og Liberal Alliance om: Fordeling af forskningsreserven i 2013

Mest Læste

Annonce