Mødregrupper forsvinder til fordel for forældregrupper

25 kommuner har startet forældregrupper i stedet for de klassiske mødregrupper.

Mødregruppen er ikke længere kun for kvinder. 


Ifølge Berlingske Tidende er traditionen, hvor nybagte mødre mødes for at udveksle erfaringer fra hverdagslivet med en baby, ved at gå i opløsning til fordel for forældregrupper landet over. 

                  Læs også: Farvel til mødregrupperne. 98 procent siger ja til familieforberedelse

I cirka 25 kommuner landet over er sundhedsplejen begyndt at tilbyde forældregrupper, og i en håndfuld af dem har man helt permanent nedlagt tilbuddet om mødregrupper. 

Det vurderer Else Guldager, der er sundhedsplejerske og ph.d. i sundhedsvidenskab og samtidig har været med til at udvikle kommunale koncepter for forældregrupper.

Ifølge hende er forældregrupper mere bedre egnet til det moderne familieliv, og evalueringer af ordningen viser endda, at den kan nedbringe antallet af konflikter i børnefamilierne og forebygge skilsmisseprocenten. 

- Det er meget simpelt. Det handler om at snakke sammen. Man får forberedt sig sammen på familielivet. For mange nybagte forældre i vores tid handler det om at slippe kontrollen. 

- I dag må vi erkende, at forældre rent faktisk skal lære at være forældre. De får ikke den samme viden overleveret som tidligere generationer. Fædre i dag har heller ikke stærke rollemodeller i deres egne fædre. De vil gerne være fædre på en anden måde. Og i forældregruppen oplever de, at deres overvejelser om den rolle bliver taget alvorligt, siger hun.

Horsens Kommune er en af de kommuner, der fra december har valgt at sige farvel til mødregrupperne. I dag får kommunens borgere tilbud om at deltage i forældregrupper under navnet "Familieiværksætterne".

- Her blander vi folk, og vi håber, at de får lært noget af hinanden og bliver inspireret af nogle nye rollemodeller, siger ledende sundhedsplejerske i Horsens, Renata Sloth Carlsen til avisen. 

 

/ritzau/

Emneord: Familie med Hjerte, Mødregruppe, Familiegrupper
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 24.06.20 Velfærd
  Sundhedsplejersker forbedrer flygtningefamiliers integration

  Hvis flygtningefamilier bliver taget ved hånden i deres første tid i Danmark og får hjælp til at bygge bro til det danske samfund, bliver de nemmere en del af fællesskabet, viser analyse af stort projekt.

 • 15.06.20 Velfærd
  Tilsyn i daginstitutioner halter gevaldigt

  I knap hver tredje børnehave og vuggestue ses der slet ikke på børnene, når der laves tilsyn. I forvejen sker tilsynet i tre ud af fire institutioner kun én gang årligt eller sjældnere, viser undersøgelse for FOA.

 • 12.06.20 Velfærd
  Andelen af pædagogiske assistenter i børnehaver skal firdobles

  Flere end hver tredje ansatte i børnehaver og vuggestuer bør være faglærte pædagogiske assistenter, når minimumsnormeringerne indfases, mener FOA. En af de kommuner, som i forvejen går målrettet efter flere pædagogiske assistenter, er Lolland.

 • 12.06.20 Velfærd
  Tusindvis af medarbejdere får ret til fuld tid

  Er man medarbejder i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København og ønsker at arbejde på fuld tid, så skal det også kunne lade sig gøre. Det mener sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling. Et nyt tiltag giver derfor fra 1. september alle medarbejdere, der arbejder på deltid i forvaltningen, ret til at gå op i tid.

 • 09.06.20 Velfærd
  Ligestillingsarbejdet halter i de fleste dagtilbud

  Ny rapport viser, at kun få daginstitutioner arbejder målrettet med at bryde gængse normer for køn, seksualitet, handicap eller etnicitet. Nu skal forskning bane vejen for mere systematisk arbejde med mangfoldighed og ligestilling i danske daginstitutioner.