Mødrehjælpen
-
Mødrehjælpen: Sådan får vi balance mellem socialpolitiske mål og virkelighed
Kravet til kontanthjælpsmodtagere om, at de skal lægge 225 timers arbejde i ordinære job, er for skrapt. For mange er for sårbare. Lad frivillig indsats tælle med, og ligeså arbejde i socialøkonomiske virksomheder, lyder opfordringen fra direktør i Mødrehjælpen Mads Roke Clausen.
-
Haves: Kommunal rådgivning Ønskes: Retssikkerhed og resultater
I 40 år har ansvarlige aktører gået som katten om den varme grød i debatten om socialområdet. Lad os gøre rent bord, og få en fordomsfri debat om, hvordan socialområdet bedst organiseres, skriver Per K. Larsen. Han stiller bla spørgsmål ved kommunernes evner som driftsansvarlige i de svære socialsager.
-
Drømmen om arbejde
Ordene "mindre bureaukrati" har de seneste 40 år resulteret i flere statslige regler og mere kontrol med ledige. For kommuner er myndigheder, styret af regler og budgetter, og sagsbehandlere en syndig blanding af lovgivende, udøvende og dømmende magt. Resultatet er brud på retssikkerheden og mangel på tillid mellem de ledige og jobcentrene.
-
Det mødrene ophav. Kommunens medproducent og den sårbare mors stemme
Hvordan bevarer vi uafhængighed og integritet som fortaler for sårbare unge mødre, når vi i stigende grad fungerer som medproducent af velfærdsydelser betalt af kommunerne? Det er et dilemma. Men vi har en forpligtigelse til at sprede vores indsatser og udfordre de traditionelle kommunale arbejdsmetoder, for at hjælpe flere.
-
De svages ubetingede støtte - betinget af staten?
Er det muligt at være samarbejdspart for det offentlige og samtidig være de unge enlige mødres sociale stemme og ubetingede støtte? Krisen i dag trækker omtrent lige så lange spor blandt de svageste unge som tilbage i startfirserne, og gør balancegangen for en organisation som Mødrehjælpen til et aktuelt spørgsmål igen. Hvad er den rette rolle for frivillige organisationer i dag?