Mor, hvor længe skal jeg gå i skole efter sommerferien?

Landets folkeskoler venter utålmodigt på valget. Ifølge folkeskoleforliget bliver den frivillige lektiehjælp obligatorisk efter næste folketingsvalg. Men valget er endnu ikke udskrevet, og skolerne er i fuld gang med at planlægge næste skoleår. Det skriver DR Sjælland.

På Skælskør skole venter skoleleder Henrik Meyer på svar på, hvorvidt de ekstra timer til lektiehjælp bliver obligatoriske efter sommerferien.

- Jeg ville gerne have haft svaret i går. Vi er i fuld gang med planlægningen af næste skoleår. Det bliver svært at lave om, hvis vi først får besked 30 juni, siger han.
Kommunernes Landsforening bliver i øjeblikket bestormet med henvendelser fra landets kommuner om, hvordan de skal forholde sig til lektiehjælpstimerne. Bliver de obligatoriske, kan de nemlig lægges inde i skoletiden i stedet for i ydertimerne.
 

- Så derfor har vi sendt et brev til ministeren og bedt hende om at afklare, sammen med de konservative og forligskredsen, hvad vi kan melde ud til skolerne, siger formand for KLs børne- og kulturudvalg Anna Mie Allerslev (Rad.) til DR Sjælland.
Hun håber, at ministeren giver grønt lys til at lade lektiehjælpen blive obligatorisk fra 1. august, uanset hvornår valget er overstået.


Hos Skolelederforeningen er budskabet til politikerne lige så klart.

- Jeg vil foreslå politikerne at det bliver obligatorisk fra 1. august. Det er ud fra den betragtning, at i år er det foregået som et appendiks og ikke som en integreret del af folkeskolereformen. Når børnene kan komme og gå som de har lyst, bliver det ikke en helhjertet indsats, vi laver, siger formand for Skolelederforeningen Claus Hjortdal. 
Derfor håber han ligesom Anna Mee Allerslev at politikerne giver grønt lys for at gøre timerne obligatoriske fra 1. august.
 

KL har endnu ikke fået svar fra Undervisningsminister Christine Antorini, men ifølge Brian Mikkelsen har ministeren forhørt sig hos de Konservative, og her er svaret krystalklart, siger han.
 

- Vi vil ikke de obligatoriske lektiecaféer, og derfor har vi også sagt til ministeren, at vi ikke vil have, de skal starte 1. august. Det har vi en aftale om, og det holder vi fast i, siger Brian Mikkelsen til DR Sjælland.
 

Det var de Konservative der fik indskrevet i folkeskoleforliget, at lektiehjælpen indtil valget skal være frivillig.

Emneord: FV2015, Folkeskoler, Lektiecafe, Danmarks Skolelederforening, Kommunernes Landsforening
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også