Morten Bødskov: Jeg var gerne fortsat i jobbet

Justitsministeren ville gerne være blevet på posten. Men det var umuligt uden tillid fra Folketinget.

Den afgående justitsminister Morten Bødskov (S) har udsendt en kortfattet pressemeddelelse, hvor han bekræfter, at han vil træde tilbage fra sin stilling, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vender tilbage fra Sydafrika onsdag. 

Morten Bødskov tager dermed konsekvensen af, at regeringens støtteparti, Enhedslisten, ikke længere har tillid til ham, selvom han egentlig gerne ville være blevet siddende.

- Når et flertal i Folketinget ikke længere har tillid til mig som minister, må jeg tage konsekvensen. Jeg har været utrolig glad for at være justitsminister og var gerne fortsat i jobbet. Men nu vil jeg træde til side, så en anden kan tage over, siger Bødskov i pressemeddelelsen.

Helle Thorning-Schmidt er tirsdag i Sydafrika, hvor hun deltager i en mindehøjtidelighed for den tidligere sydafrikanske præsident, Nelson Mandela.

/ritzau/

 

Emneord: Morten Bødskov, Helle Thorning-Schmidt, Justitsministeriet, Enhedslisten, Mistillid
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også