Foto: Shutterstock

Nattelivet skal lukkes ned

Den københavnske borgmester Frank Jensen står klar med en plan til at reducere smittespredningen i Hovedstaden. Nattelivet skal lukkes ned.

Kommunale medarbejdere skal have mulighed for at udskrive afgifter til dem, der sviner og larmer i byen, og alkoholsalget i detailhandlen i byens partyzoner skal lukkes kl. 20. Overborgmester Frank Jensen vil lægge en dæmper på det hårde og larmende natteliv.
 
Larm, affald og voldsepisoder. Nattelivet i København har både før og under corona-pandemien tiltrukket sig meget uheldig opmærksomhed bl.a. med nogle meget alvorlige voldsepisoder i Indre By og med larm og skrald i festbelastede områder rundt om i byen.
 
Nu vil overborgmester Frank Jensen sætte ind, så adgang til alkohol bliver mere vanskelig i byens nattelivszoner, og støj- og affaldssyndere kan få stukket en afgift ud af kommunens medarbejdere på gaden.
 
”København er en fantastisk og levende by, og det er dejligt! Men det skal være rart at bo her og besøge byen på alle tider af døgnet. Vi har set, at generne fra nattelivet i København i bestemte områder af byen, især i Indre By, blev alt for store - med mere larm, mange fulde mennesker i gaden og helt uacceptable voldsepisoder. Festen i gaden har simpelthen taget overhånd. Det skal vi have gjort op med,” siger overborgmester Frank Jensen (S).
 
Overborgmesteren foreslår, at der indføres forbud mod salg af alkohol efter kl. 20 i udvalgte områder, såkaldte nattelivszoner, i de større byer, fx i Indre By i København. Det skal ske ved at gøre salg af alkohol om aftenen og natten ulovlig i kiosker og butikker mv. – ligesom reglerne var i lukkeloven før 2005.
 
Samtidig foreslår overborgmesteren, at kommunens beføjelser udvides, så fx kommunens støjvagter og parkmedarbejdere får hjemmel til at udskrive afgifter til personer, der overtræder byens ordensreglementer. I dag er det alene politiet, der kan håndhæve ordensreglementet og udskrive bøder. De nye beføjelser vil være på linje med kommunens parkeringsvagter, som i dag kan udskrive p-afgifter ved ulovlig parkering.
 
Det kan fx være, når der bliver smidt affald i byens parker og byrum, eller når der bliver spillet høj musik på tidspunkter, hvor det ikke er tilladt. Noget som rigtig mange københavnere har været generet af denne sommer.
 
”Politiet gør allerede et kæmpe arbejde, og det er klart, at de ikke kan være overalt. Samtidig har vi allerede medarbejdere i byens gader, parker og ved havnen, som kan hjælpe med at sikre, at folk ikke sviner og larmer. Dem skal vi give et ekstra redskab til at sikre en rolig og ren by,” siger overborgmester Frank Jensen (S).
 
Forslagene har overborgmesteren givet videre til justitsministeren på et møde mandag den 14. september.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.