Naturpakken sætter konservativt punktum i regeringskrise

Kravet fra Konservative var 624 ton, og Naturpakken indeholder 630 ton kvælstofreducerende tiltag.

Punktum. Nu er det endelig slut, lyder det fra De Konservative efter et eksplosivt forår for regeringen og dens støtteparti.

Konservative har krævet indrømmelser efter sagen om landbrugspakken, som kostede den tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) jobbet.

Se flere historier om regeringskrisen her

Vi samler historierne om regeringskrisen på denne side. 

Men med fredagens præsentation af Naturpakken, som indeholder kvælstofreducerende tiltag til gavn for naturen, er sagen endelig lagt ned ifølge Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard.

- For os er det et punktum. Vi har fået en minister, som vi har fuldstændig tillid til. Og vi har fået de kvælstofreduktioner, som vi har bedt om. Det er et fælles ansvar, at vi er endt med så stor og ambitiøs en aftale, som vi er, siger Mette Abildgaard.

Hun siger videre, at Konservative har haft et godt forløb i forhandlingerne om Naturpakken.

- Den sag, som berørte den tidligere minister, gik på, at vi ikke længere havde tillid. Tillid er ikke noget, man kan opbygge med kvælstofreducerende tiltag.

- Vi har fået et rigtig godt samarbejde med den nye minister og er blevet mødt med tillid, siger Mette Abildgaard.

Konservatives krav var 624 ton, og Naturpakken indeholder 630 ton kvælstofreducerende tiltag.

- En reduktion af kvælstofudledningen var afgørende for os.

- Vores udspil var 624 ton, så når vi står her med 630 ton, så er det svært ikke at have et stort smil på. Og pengene er ikke taget på en måde, så det går ud over andre gode naturformål, siger politisk ordfører Mette Abildgaard.

/ritzau/

Emneord: Landbrugspakke, Konservative, Naturpakke, Ny regering, Eva Kjer Hansen, Søren Pape Poulsen, Mette Abildgaard, Kvælstof
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også