Bo Lidegaard afløser Tøger Seidenfaden

Politikens nye chefredaktør hedder Bo Lidegaard. Han kommer fra Statsministeriet.

Det bliver topembedsmanden Bo Lidegaard, som sætter sig i chefstolen på Dagbladet Politiken, hvor han afløser afdøde Tøger Seidenfaden som chefredaktør.
De seneste år har den 53-årige Bo Lidegaard været chef for Statsministeriets klimasekretariat og har før det beklædt ledende stillinger i både Statsministeriet og Udenrigsministeriet.
Han har været udsendt til Genève og til Paris, hvor han blandt andet virkede som Danmarks faste repræsentant ved Unesco, skriver Politiken.dk.
I offentligheden har han især gjort sig bemærket med bøger om Danmarks nyere historie, blandt andet en biografi om Jens Otto Krag og en doktordisputats om Henrik Kauffmann.
Hertil kommer bøger om Danmarks stilling i forbindelse med Anden Verdenskrig.
Administrerende direktør for JP/Politikens Hus, Lars Munch, betegner Bo Lidegaard som et af landets mest vidende mennesker og skarpeste intellektuelle. Og han er overbevist om, at Bo Lidegaard har de kvaliteter, der skal til for at føre Politiken videre.
- Bo Lidegaards enestående diplomatiske karriere og hans forskning har givet ham et internationalt udsyn, som ikke overgås af mange. Han er en uovertruffen formidler og debattør og har til overflod et usædvanligt behageligt væsen, siger Lars Munch.
Selv siger Bo Lidegaard, at han ser frem til at blive en del af Politiken, som, han mener, der aldrig har været mere brug for end nu.
- Politiken har en helt særlig plads i samfundsdebatten. Det gælder både journalistikken og de synspunkter, der forbindes med avisen. Jeg føler mig hjemme begge steder og glæder mig til at blive en del af alt det, Politiken står for, siger han.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer