Kamma Eilschou Holm Jonassen ny vicedirektør for Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme har ansat Kamma Eilschou Holm Jonassen som ny vicedirektør. Foreningens nye vicedirektør kommer fra en stilling som Rets- og administrationschef i Energitilsynet og har før det arbejdet i såvel Energistyrelsen som Energiministeriet.

Dansk Fjernvarme opruster organisationen med ansættelse af en vicedirektør. Den nye vicedirektør er 45-årige Kamma Eilschou Holm Jonassen. Ansættelsen sker i kølvandet på vedtagelsen af en ny strategi for Dansk Fjernvarme og ikke mindst for at skærpe fjernvarmesektorens indflydelse på energipolitikken.

Dansk Fjernvarmes nye vicedirektør er et kendt ansigt i energisektoren og har i mange år bestridt betydningsfulde job i såvel Energiministeriet, Energistyrelsen som i Energitilsynet. Altid med fjernvarme som en højt prioriteret del af energipolitikken.

Efter Folketinget i foråret 2012 indgik en bred energiaftale har der været stigende fokus på fjernvarmens rolle i fremtidens energiforsyning. Netop nu arbejder man med at sætte gang i en række analyser, der skal understøtte den fremtidige udvikling af fjernvarmen samt klarlægge behovet for en overordnet energiplanlægning.

Samtidig med den proces udfordres fjernvarmeværkerne af høje gaspriser, øgede afgifter og omkostninger, der mindsker og nogle steder helt eliminerer fjernvarmens konkurrencefordel overfor den individuelle opvarmning. Mange værker slås derfor med urimeligt høje fjernvarmepriser, og med regeltekniske hindringer, der betyder, at grønne udvidelser og konverteringsprojekter sættes i stå eller lægges i mølposen, selv om de vil være til gavn for både forbrugerne, for klimaet og følger den kurs politikerne har lagt. Det betyder med andre ord, at den fremtrædende placering fjernvarmen fik i energiaftalen risikerer at blive undermineret af kortsigtede økonomiske fejldisponeringer.

Derfor ønsker Dansk Fjernvarme at styrke organisationens muligheder for at arbejde med energipolitikken.

”Med vedtagelsen af en meget ambitiøs strategi for Dansk Fjernvarme og med etableringen af en ny analyse og udviklingsafdeling – tænketanken Grøn Energi – i Fjernvarmens Hus, har Dansk Fjernvarme allerede taget det første skridt. Og med ansættelse af Kamma Eilschou Holm Jonassen fortsætter vi denne udvikling for også at styrke indsatsen med at klæde vores medlemsværker på med både juridisk og faglig kompetence,” siger direktør Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme.

Kamma Eilschou Holm Jonassen tiltræder sin stilling hos Dansk Fjernvarme den 1. marts. 

Emneord: Kamma Eilschou Holm Jonassen
Dansk Fjernvarme på DenOffentlige.dk Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for 405 fjernvarmeværker fordelt over hele landet.  Af disse er ca. 40 kommunale forsyninger med ca. 50 % af fjernvarmeleverancen. Ca. 350 er andelsselskaber...
Aktivitet: Artikler: 14 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.11.20 Infrastruktur
  Lokale initiativer modtager 53 millioner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

  Hvad har en energi-ø på Bornholm til fælles med filmbyen i Aarhus, og hvilke ligheder er der mellem lystfiskeri i Limfjorden og byggeriet ved Femern Bælt på Sjælland? Alle udgør unikke erhvervspotentialer for dansk erhvervsliv, og derfor modtager 11 lokale initiativer nu i alt 53 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 • 09.11.20 Infrastruktur
  Regeringen lancerer nye initiativer for at hjælpe corona-ramte danskere

  Nedlukninger i flere europæiske lande samt i dele af Danmark skaber stor usikkerhed om fremtiden for dansk økonomi. For at imødegå de aktuelle udfordringer og ruste Danmark til en ny bølge af coronavirus påbegynder regeringen nu forhandlinger om finansloven og en samlet grøn genstart med stærkt fokus på økonomisk tryghed og sikring af danske arbejdspladser.

 • 04.11.20 Infrastruktur
  Dom er vigtigt skridt for Femern Bælt-forbindelsen

  Forbundsforvaltningsdomstolen i Leipzig har givet den endelige tilladelse til at bygge tunnelen under Femern Bælt.

 • 03.11.20 Infrastruktur
  Landdistrikterne halter efter resten af Danmark

  Størstedelen af landet har frem mod coronakrisen haft stigende beskæftigelse og vækst, men ny redegørelse slår samtidig fast, at væksten er lavere i områder uden for de større byer.

 • 30.10.20 Infrastruktur
  Tre kandidater til årets Brolæggerpris

  Dommerkomitéen i Brolæggerlauget i DI Dansk Byggeri har indstillet tre kandidater til Brolæggerprisen. Et af projekterne er ny granitbelægning i forbindelse med nye pullerter på Amalienborg Slotsplads. I Esbjerg er det lange strøg med granit i smukke mønstre i Kongensgade blevet indstillet, mens Aarhus er kommet i betragtning for et nyt byrum i Filmbyen i Aarhus.