Professor Klaus Bock udpeget som medlem af videnskabeligt råd

14/12/2012 11:10

Administrator

Professor Klaus Bock er udpeget til nyt medlem af det besluttende organ i Det Europæiske Forskningsråd. EU-kommissionen har udpeget professor Klaus Bock til medlem af det prestigefyldte Videnskabelige Råd, som er det besluttende organ i Det Europæiske Forskningsråd, ERC.

ERC fremmer banebrydende forskning i verdensklasse ved at støtte de dygtigste og mest nyskabende forskere inden for alle discipliner.

Klaus Bock er kemiker og har en stærk dansk og international baggrund inden for forskning og erhvervsliv.

- Udpegningen til ERC’s Videnskabelige Råd er en personlig anerkendelse af Klaus Bock og ikke mindst hans store indsats i grænselandet mellem forskning og erhverv. Samtidig er det en anerkendelse af kvaliteten og værdien af dansk forskning. ERC er blevet et vigtigt europæisk kvalitetsstempel, som danske forskere i endnu højere grad skal stræbe efter, siger uddannelsesminister Morten Østergaard.

Klaus Bock er blandt andet tidligere forskningsdirektør på Carlsberg A/S og er i dag bestyrelsesformand for Danmarks Grundforskningsfond og næstformand i Højteknologifonden. Senest har uddannelsesministeren udpeget Klaus Bock til at stå i spidsen for ESOF2014, en af Europas største forskningskonferencer, som afholdes i Danmark i juni 2014.

- Det er en fantastisk spændende opgave, som jeg påtager mig med stor glæde og tilsvarende ydmyghed. ERC har på rekordtid udviklet sig til at være et meget succesfuldt instrument med stor gennemslagskraft inden for europæisk forskning. ERC har med sit klare fokus på de absolut bedste yngre og etablerede forskere et enormt udviklingspotentiale, som jeg meget gerne vil være med til at udfolde, siger Klaus Bock.

Klaus Bock afløser Jens Rostrup-Nielsen i ERC’s Videnskabelige Råd. Jens Rostrup-Nielsen er en af idemændene bag ERC og har været medlem af rådet siden det blev etableret.

Det Europæiske Forskningsråd
ERC blev oprettet i 2007 af EU-kommissionen som et initiativ under EU's rammeprogram for forskning.
Det samlede budget for ERC er på 7,5 milliarder euro i perioden 2007-2013, og budgettet ventes at blive kraftigt forøget i EU’s kommende rammeprogram, Horizon 2020.

Mest Læste

Annonce