SF-top degraderer Özlem Cekic

SF fratager på ubestemt tid Özlem Cekic hendes ordførerposter, fordi hun ikke ville stemme for skattereformen.

Den kontroversielle SF’er Özlem Cekic er blevet degraderet af SF's folketingsgruppe.
På et møde har medlemmerne af SF’s folketingsgruppe besluttet at fratage Özlem Cekic posten som formand for Folketingets Socialudvalg og suspendere hende på ubestemt tid fra hendes ordførerskaber.
Dermed har hun ikke længere nogen poster i gruppen, som hun kan føre politik og markere sig fra.
- Det er en hård straf, siger Özlem Cekic, som dog vil blive i partiet.
Hun har heller ikke tænkt sig at opgive posten som formand for Folketingets Socialudvalg, før Folketinget træder sammen igen i oktober. SF's folketingsgruppe har dog indstillet, at hun skal forlade posten.

Læs også: Kampklar Cekic : Jeg har ret til at blive

Ifølge gruppeformand Pernille Vigsø Bagge kan Özlem Cekic ikke længere tegne SF's politik:
- Hun skal stadigvæk repræsentere de vælgere, der har stemt på hende. Og som folketingsmedlem skal hun repræsentere SF's politik, siger Pernille Vigsø Bagge, men tilføjer:
- Hun kan ikke udtale sig om ting, der går på tværs af partiets linje. Hun tegner ikke SF's politik, siger Pernille Vigsø Bagge.
Ifølge Pernille Vigsø Bagge er Özlem Cekic dog ikke færdig i SF. SF konstituere sig hvert år efter sommerferien, og det vil måske på et senere tidspunkt gøre det muligt for Cekic at få ordførerposter igen.
- Men Cekic skal gøre det sig klart, at det er en gruppebeslutning, at vi skal stemme samlet for skattereformen. Og det har konsekvenser, når man ikke vil respektere det, siger Pernille Vigsø Bagge.
Hun peger på, at Cekic nu skal vise sig som en holdspiller og ikke en "solorytter", hvis hun vil tilbage i varmen.
Beslutningen er kulminationen på et langt forløb, hvor Özlem Cekic flere gange har markeret sig i offentligheden med opsigtvækkende afstikkere fra partiets linje.
Dråben kom, da hun før sommerferien meddelte, at hun var så uenig i indholdet af skattereformen, som regeringen havde indgået med den borgerlige opposition, at hun ikke ville stemme for den i folketingssalen.
/ritzau/

Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer