Nets øger indtjeningen

Dankortets ejer, Nets, øgede omsætningen pænt i de første ni måneder af 2017, viser regnskab.

Nets, der står bag dankortet, har øget sin omsætning pænt i de første ni måneder af 2017. Samtidig er nettoresultatet eksploderet - dog på baggrund af lette sammenligningstal.

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.


- Jeg er tilfreds med en overordnede udvikling i tredje kvartal og specielt med væksten i salget til selskaber. Antallet af transaktioner fortsatte sin positive udvikling i alle divisioner, skriver Nets administrerende direktør Bo Nilsson i regnskabet.

Omsætningen steg til 5,8 milliarder kroner i de første ni måneder af 2017, hvilket er et hop på 5,5 procent.

Nettoresultatet steg voldsomt til et plus på 795 millioner kroner mod et underskud i de første ni måneder af 2016 på 807 millioner kroner.

Det hænger dog sammen med, at Nets brugte 1,2 milliarder kroner på at blive børsnoteret sidste år. En notering selskabet kunne have sparet sig, da det allerede er ved at blive købt af børsen igen.

Den meste kendte del af Nets forretning, "Merchant Services", der dækker over dankort og betalinger i butikker, øgede sin omsætning med 10 procent til 1,9 milliarder kroner.

Nets står for kortterminaler i over 300.000 butikker Norden over, og de blev brugt flittigt i årets første ni måneder. Samlet steg værdien af transaktioner i den del af Nets' forretning til voldsomme 387 milliarder kroner, et hop på over 10 procent.

I divisionen "Corporate Services", der blandt andet tæller Betalingsservice og eFaktura, voksede omsætningen med små fem procent til 2,2 milliarder kroner i årets første ni måneder.

Samlet var der 688 millioner transaktioner i divisionen, og det var 34 millioner mere end i samme periode sidste år.

Nets fastholder sine finansielle forventninger til hele året. 

/ritzau/

Emneord: Nets, Erhvervslivet, Regnskabstal, Betalingsløsning
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Infrastruktur
  Ministerie: Langt mere plastik fra byggebranchen skal genanvendes

  Wermelin: Huse, hoteller og hospitaler er ikke bygget af plastik. Men der bruges store mængder plastik i byggebranchen. Og den plastik skal så vidt muligt genbruges eller genanvendes. Det skal et nyt sektorsamarbejde mellem Miljøministeriet og Dansk Industri sikre.

 • 25.04.19 Infrastruktur
  Markant flere ældre udfordrer kommunernes økonomi

  De kommunale regnskabstal for 2018 viser, at kommunerne er pressede, både når det handler om at sikre kernevelfærden og at skabe rammerne for moderne og god velfærd. Og udfordringen bliver yderligere forstærket de kommende år, når antallet af plejekrævende ældre vokser.

 • 25.04.19 Politik
  Nu er kommunernes regnskaber kommet: Ministre sure over aftalebrud

  Ministre tager hårde ord i brug efter kommunernes regnskaber viser over 10 procent i overforbrug på anlægsinvesteringer. Den ti gange større serviceramme er dog overholdt. KL indkaldes til "alvorlig samtale".

 • 12.05.14 Infrastruktur
  Ny redegørelse om NemIDs sikkerhed

  I kølvandet på den såkaldte Se og Hør-sag, der vedrører misbrug af kreditkortdata opbevaret af Nets, har der været sat spørgsmålstegn ved sikkerheden i NemID-systemet. Digitaliseringsstyrelsen har i dag modtaget en redegørelse fra Nets, som konkluderer, at der ikke er sket et misbrug af data.

 • 24.03.14 Infrastruktur
  Salg af Nets A/S

  Det siger Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen om salget af Nets.