Jonathan Løw er ny facilitator på DenOffentlige. Der skal gang i innovationen og de gode eksempler frem i lyset

Frem med de gode eksempler på fornyelse

Ledelse

29/01/2014 14:48

Freja Eriksen

Der er brug for nye løsninger, en nytænkende kultur samt vilje og mod til forandringer i den offentlige sektor. Men barrierer og dilemmaer er mange, og derfor indledes nu en dynamisk innovationsdebat på DenOffentlige.dk.

“Vi har jo indrettet os på en måde, som ikke ligefrem taler til innovation i den offentlige sektor. Innovation indebærer risiko for fejl og for nogle mennesker også en risiko for, at nye løsninger er bevis for, at tingene blev udført på en mere besværlig, dyrere, langsommere, mindre effektiv måde end før. Det gør det vanskeligt, at bedrive innovation, og man skal derfor tro ret meget på det.”  

Sådan beskrev den nyudnævnte leder af Center for Offentlig Innovation, Pia Gjellerup, forleden udfordringen med at sætte innovation på dagsordenen i den offentlige sektor. Det fik en iværksætter og innovatør til at kontakte Mediehuset DenOffentlige.

“Pia Gjellerup har bestemt en pointe, men omvendt er forskellen på den private og offentlige sektor ikke så stor, som nogle gør den til. Med en baggrund som iværksætter i det private erhvervsliv kender jeg til mange af de dynamikker, der er grobunden for innovativ succes. Dem skal vi have overført og tilpasset en offentlig kontekst, og her vil det ikke være rimeligt at lade Center for Offentlig Innovation slå hul på den barriere alene. Der er brug for debat, videndeling og ikke mindst gode eksempler, og her kan DenOffentlige.dk i den grad bidrage konstruktivt,” lyder beskeden fra Jonathan Løw, der står bag innovationsvirksomheden Listen Louder.

God timing

Det er en af Mediehuset DenOffentlige’s målsætninger, at understøtte en innovativ og nytænkende dagsorden. Med Løw’s henvendelse opstod muligheden for handling. Så nu lancerer Mediehuset DenOffentlige i samarbejde med Listen Louder en innovationsdebat.

“Pia Gjellerup rammer spot on på et centralt dilemma for både ledere og medarbejdere i den offentlige sektor. Men der sker allerede utrolig megen nytænkning og innovation rundt omkring, og der er flere og flere, der griber innovationsdagsordenen. Det skal vi som førende og konstruktivt medie for aktører i og omkring den offentlige sektor selvfølgelig understøtte,” siger direktør Anne-Marie Jonsbak, Mediehuset DenOffentlige.

Derfor introducerer DenOffentlige.dk i dag Innovationsdebatten, som Jonathan Løw vil være temaredaktør og facilitator for. Jonathan vil selv bidrage til debatten gennem en blog, men også invitere og involvere offentlige aktører for at trække eksempler frem og skabe en dynamisk videndeling og ikke mindst debat om de dilemmaer, som offentlige ledere og medarbejdere står i.

“Det er en super konstruktiv tilgang, som Mediehuset DenOffentlige anlægger, og jeg er overbevist om, at netop den frie, åbne og dynamiske debat er vejen frem. Vi skal turde debattere dilemmaerne, bruge de gode eksempler som fyrtårne for vejen frem og lytte højere til hinanden,” mener Jonathan Løw, der kickstarter temaet med en artikel om, hvordan den amerikanske by Hampton sætter standarder for borgerinddragelse og innovation. 

Følg Innovationsdebatten ved at abonnere på nyhedsbrevet fra DenOffentlige.dk

 

Mest Læste

Annonce