Nødråb fra Nordsjællandsk borgmester: Vi minder om Lolland

Nordsjælland er ikke kun velhavende kommuner med højt uddannede borgere, der betaler topskat, lyder det fra borgmester i en af hovedstadsområdets udkantskommuner.

Glansbilledet og de mest sædvanlige nordsjællandske fordomme rammer helt forbi i Halsnæs Kommune. Her minder de mere om Lolland Kommune end eksempelvis Egedal Kommune ifølge borgmester Steffen Jensen (S). Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Kigger man på udgifterne til det specialiserede område, gennemsnitslikviditet, forventet levealder og mange andre parametre, så ligner vi mere Lolland, Langeland eller flere kommuner i Sønderjylland, end vi ligner Egedal, siger Steffen Jensen.

Kommunen prøvede senest at gøre op med den forkerte opfattelse i Udvalget for Landdistrikter og Øer i Folketinget onsdag.

Prøv DenOffentlige

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

- Vi passer ikke ind i fortællingen om Nordsjælland, og det gentager og fortæller vi gerne igen og igen. For vi bliver nødt til at få politikerne på Christiansborg til at forstå det. Når de italesætter det rige Nordsjælland, så repræsenterer det ikke virkeligheden, siger Steffen Jensen.

Han frygter, at den forkerte opfattelse af Halsnæs kan blive et problem for kommunen, når der skal uddeles statslige midler i puljer og ordninger eller prioriteres infrastrukturelle investeringer.

Senest har kommunen genåbnet budgettet for at finde 70 mio. kroner årligt. Det skyldes voldsomme stigninger i udgifterne til anbragte børn og unge. 

Emneord: Halsnæs Kommune, Steffen Jensen, Udkantsområder, Hovedstadsområdet, Lolland Kommune, 051018
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også