Aalborg borgmester Thomas Kastrup-Larsen er klar til ny valgkamp næste år.

Nordjyske borgmestre er klar til genvalg

Står det til de siddende borgmestre i Nordjylland, så er de alle gengangere efter kommunalvalget næste år. Det skriver DR Nordjylland.

Fire år mere.

Sådan lyder det med én mund fra de nuværende borgmestre i de nordjyske kommuner.

Alle har lyst til genvalg - hvis vel og mærke deres parti-kammerater bakker op.

Det fortæller DR Nordjylland.


Så sent som onsdag aften bakkede Venstre i Mariagerfjord op og kårede Mogens Jespersen til igen at være deres spidskandidat. Han håber også at blive genvalgt som borgmester.

- Jeg har jo indflydelse på de fleste ting, der foregår i kommunen. Det tror jeg alle og enhver ville finde behageligt. Jeg kan godt lide at være med i den daglige drift, siger den tidligere bilforhandler.

I Aalborg blev Thomas Kastrup Larsen (S) allerede udpeget i fjor, og alle hans nordjyske kolleger håber på samme kåring på deres partiforeningers opstillingsmøder.

Og de falder tidligt.

Ihvertfald hos de fleste Venstre-foreninger, der fra centralt hold har fået pålæg om at udpege deres borgmester-emner inden sommerferien.

En af dem kan blive Tobias Birch Johansen fra Læsø. Venstre-manden, der blev valgt som borgmester på en borgerliste i 2013 føler langt fra, at hans arbejde er gjort færdigt.

Det samme siger Jammerbugts borgmester Mogens Gade (V). Han må dog vente til et opstillingsmøde i foråret næste år med at få en afklaring.

I Vesthimmerland er Knud Kristensen (C) også klar til at fortsætte på den borgmesterstol, han har haft siden årsskiftet 2010.

- Alle kommuner er udfordret, men det er en uskik at gå fra borde nu, siger den 62-årige politiker til DR Nordjylland.

I Vendsyssel erklærer Arne Boelt (S), Mikael Klitgaard (V) og Birgit Hansen (S) sig alle klar til genvalg, når deres partier udpeger borgmesterskandidater i foråret. Og i Himmerland er Leon Sebbelin (B) også klar til yderligere fire år i Rebild Kommune.

Kommunalvalget afvikles 21. november 2017.

Emneord: KV17, Region Nordjylland, Borgmesterpost, Mogens Jespersen, Thomas Kastrup-Larsen, Tobias Birch Johansen, Mogens Gade, Knud Kristensen, Arne Boelt, Mikael Klitgaard, Birgit Hansen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også