Professor advarer styrelse: Svært at sælge ledelse som vidundermiddel
11/04/2019
Ledelse Måske skal vi lige holde lidt igen og trække 20 procent fra den nye eufori over ledelse som vidundermiddel. Vi risikerer af få mere af den klassiske ledelsesform baseret på pisk, gulerod og prædikener, skriver RUC Professor Jacob Torfing.
Løkke: Der er for meget topstyring
04/09/2018
Politik Der er for meget topstyring i det offentlige, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde.
Den magiske tillid og dens skyggesider
27/05/2018
Ledelse Den forførende og fascinerede tillid - der i dag optræder i næsten alle offentlige organisationers værdigrundlag - kan have tendens til at forblænde os. Ph.d. Tina Øllgaard Bentzen guider dig gennem tillidens magiske egenskaber og komplekse udfordringer.
Ove Kaj P: Offentligt ansatte må anerkende konkurrencestaten
17/11/2017
Ledelse Offentligt ansatte må respektere de vilkår, som konkurrencestaten giver, hvis de vil have handlerum. Konkurrencestaten var til debat i Forum netværket for nylig. Ove Kaj Pedersen, Kurt Klaudi og Niels Christian Barkholdt satte scenen.
Jordskælv i det offentlige: Her er rapporten, der smider ind bombe ind i offentlig styring
09/12/2016
Ledelse Bered dig på at læse grundigt. Efter måneders finpudsning har KORA nu frigivet rapport, der undersøger erfaringerne med resultatbaseret styring (RBS) som et en central del af New Public Management regimet. Her får du resumeet samt selve rapporten.
Droppede NPM og fik glade medarbejdere, tilfredse borgere og en effektiv sagsbehandling
18/11/2016
Ledelse Fra 14 til 1,8 dages ventetid og 8500 færre telefonopkald fra frustrerede borgere. Læs her, hvordan Odense Kommune revolutionerede sagsbehandlingen i sygedagpengeafdelingen.
Professor vil have nyt lederskab
28/10/2013
Ledelse "Vi er på vej mod et samfund, hvor statens økonomi går forud for samfundets, folkets og menneskers trivsel og velfærd. Det præger hele vores ledelses- og styringssyn," skriver professor Preben Melander, der drømmer om en folkebevægelse for nyt lederskab.
Professorer: Social usikkerhed er stigende
01/10/2013
Velfærd Etableringen af en social modstandsbevægelse er en naturlig og forståelig reaktion på de senere års udvikling i velfærdssystemet. Det mener de to professorer Ove Kaj Pedersen og Steen Hildebrandt, som DenOffentlige.dk har talt med.
Nyt slag mod NPM: Offentlig styring kvæler samarbejde
04/03/2016
Ledelse Når samarbejde bliver et politisk mål kvæler man samarbejdet og skaber mere bureaukrati. Samarbejde må aldrig blive et mål, men er et middel til at skabe en mere sammenhængende, koordineret og helhedsorienteret offentlig service, skriver Torfing og Sørensen i et nyt skud mod New Public Management.
Jordskælv i det offentlige: Her er rapporten, der smider ind bombe ind i offentlig styring
09/12/2016
Ledelse Bered dig på at læse grundigt. Efter måneders finpudsning har KORA nu frigivet rapport, der undersøger erfaringerne med resultatbaseret styring (RBS) som et en central del af New Public Management regimet. Her får du resumeet samt selve rapporten.
Målstyring giver tunnelsyn: NPM skaber det helt forkerte fokus
10/06/2016
Ledelse De organisationer, som bruger mindst tid på at sætte mål og følge op, er de samme som leverer de bedste resultater. Lad os se at få gjort op med målingstyranniet i det offentlige.
Slotsholmen ledes i flere retninger
14/01/2014
Ledelse Cheferne på Slotsholmen er uenige om fremtidens offentlige lederskab og vejen til forandringer. Med en tillidsreform i baghånden er Indenrigsministeriets departementschef fortrop for en ny kurs. Regelforenkling på beskæftigelsesområdet bliver centraladministrationens lakmustest på, om den kan praktisere de syv principper i tillidsreformen, erklærer Vestagers departementschef i interview med DenOffentlige.dk.
Politiet dropper trafikmål - men skal fange 225 rockere og få styr på indbrud
14/01/2016
Ledelse Opgør med måltal er begrænset. Antallet af indbrud skal falde med to procent og så skal 225 rockere og bandefolk være fængslet, lyder det ifølge den nye kontrakt.
Pind starter opgør med forhadte styringsmål: Dropper politiets trafik-måltal
14/01/2016
Ledelse Søren Pind (V) siger, at politiets indsats ikke længere skal måles i antallet af timer brugt på fartkontrol.
New public management for fuld udblæsning: Staten tæller flagstænger
21/01/2016
Ledelse Det vakte undren, da Berlingske afslørede, at statslige institutioner i begyndelsen af januar blev bedt om at tælle flagstænger. I bedste NPM-stil skulle det forberede et muligt beslutningsforslag. Et flag koster 200 kr.
Psykologen: Det offentlige har stress
25/08/2011
Velfærd Analyserer man det offentlige system som et ”væsen” er diagnosen entydig: STRESS. Psykolog Karen Fonseca fortæller, at der er en stigende tendens til at både patienter og sundhedspersonale kommer for at få behandlet selve oplevelsen af deres forløb som patient eller medarbejder i det offentlige system. Systemet gør folk syge, siger hun. Læs her om psykologens erfaringer og hendes bud på, hvordan man behandler en stresset patient og hvordan man passer på medarbejderne.
Innovationschef med dødsforagt
09/01/2014
Ledelse NPM er blevet rødglødende, men selvom alle brænder sig på offentlig styring, er vejen forude brolagt med dødsforagt, dilemmaer og en inerti, der egentlig helst modarbejder forandring. Mød den tidligere finans-, erhvervs- og justitsminister og politiske chef for DJØF, Pia Gjellerup. Hun har netop taget hul på sin karrieres største udfordring som leder af Center for Offentlig Innovation.
Eldrup: Kontraktmål skaber mere bureaukrati
14/11/2013
Ledelse 30 år efter det første store forsøg på at modernisere den offentlige sektor siger en af tidens mest indflydelsesrige embedsmænd, at operationen kun er delvist lykkedes, og patienten trænger til kritisk behandling. Anders Eldrup erkender i dag, at metoder fra privat sektor har fejlet i den direkte overførsel til offentlig sektor.
Kommunaldirektør går all in: Her eksperimenterer vi ikke
08/06/2016
Ledelse Lederskab fremfor styring er nøglen til tiden efter NPM for en organisation bør ikke tegnes og forstås fra topppen, men have sit centrum hos medarbejderen. Det er de værdier, der bæres af hver enkelt pædagog, sundhedsplejerske, ingeniør osv., der er afgørende, skriver Lisbeeth Binderup.
Hvad sker der med velfærdsstaten? Tænketanke efterlyser ny kurs i velfærdsdebatten
15/12/2014
Politik Det går i den forkerte retning med velfærdsmodellen lyder det fra tre tænketanke. Både Cepos, Cevea og Cura efterlyser et opgør med paradigmet om velfærdsstaten.
Folkebevægelse for bedre samfundsledelse
25/05/2012
Ledelse Dansk samfundsledelse skal fornys. Dagens bureaukratiske regelstyring kvæler den nytænkning og det engagement, som kan udvikle og effektivisere den offentlige sektor. Magten skal tilbage til lokale praktikere fra statens bureaukrater. Det er budskabet i bogen ”Lederskabsreformationen”, som professor Preben Melander på CBS har skrevet med bidrag fra en lang række topledere og tænkere.
Her er dit overblik: Debatten om RBS efter KORA-rapporten
08/06/2016
Ledelse Debatten om resultatbaseret styring raser. Her er en oversigt, som opsamler essensen af rapporten, skitserer forskellige veje frem - med links til de vigtigste debatindlæg og artikler, som knytter sig til rapporten.
På vej mod fremtidens offentlige lederskab
14/01/2013
Ledelse Ledelse og styring af den offentlige sektor står overfor store forandringer. Vi kan konstatere, at der er et misforhold mellem det politikerne træffer beslutning om, og det som de offentlige institutioner magter i praksis. De udsatte børn, folkeskolen og jobcentrene er markante eksempler.

Pressemedelser

Seneste blogindlæg

Cases

Navnenoter