Foto: Shutterstock

Nu kommer Mette Frederiksen med opsang til rejseglade kendisser

Statsministeren lagde ikke skjul på sin frustration over, at danske kendisser, influencere og bloggere rejser til Dubai under den globale pandemi.

Det er blevet mødt med stor kritik, at der er mange danske kendisser, der er rejst på ferie til Dubai. Flere af dem har endda delt massevis af billeder og videoer fra deres solrige ophold i Dubai midt under den globale pandemi.

Nu melder statsminister Mette Frederiksen sig også ind i flokken af danskere, der er utilfredse med dette. 

Det gav hun udtryk for på et pressemøde efter Folketingets partilederdebat. Her blev hun af en journalist fra Ekstra Bladet adspurgt, hvad hendes holdning er til sagen. 

"Der er vist behov for, at jeg lægger restriktioner på mig selv i den her sag, lød det indledende fra statsministeren," lagde statsminister Mette Frederiksen ud med at sige, mens hendes ansigt tydeligt viste, at hun var forarget og utilfreds. 

"Der er en grund til, at verden er farvet rød. Det er virkelig vigtigt, at alle lytter efter det. Det, der sker, når folk rejser ud i den her tid, det er, at man risikerer at tage mutationer med til Danmark," fulgte Mette Frederiksen op. 

Derudover understregede hun også, at det ikke er for sjov, at verden er gået i rød. Derimod skyldes det, at myndighederne mener, at det er farligt at rejse ud, hvilket de naturligvis gerne ser, at danskerne retter sig efter. 

Herefter blev der af Ekstra Bladets udsendte journalist spurgt, hvorfor der ikke bliver lavet et decideret forbud mod at rejse. 

Hertil svarede statsministeren, at det skyldtes, at det er lykkedes at drive Danmark igennem pandemien i snart et år, uden at lave sådanne forbud. Herudover indikerede hun, at den fortsatte strategi er at forsøge at appellere til folks sunde fornuft.

Lørdag 16. januar udsendte Statens Serum Institut en pressemeddelelse, hvori de skrev, at den smitsomme sydafrikanske variant af coronavirussen er kommet til Danmark – og den forbindes til en rejse til Dubai. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.