Ny administrerende direktør i Københavns Kommunes Socialforvaltning

Borgerrepræsentationen i København har her til aften godkendt at ansætte Mikkel Boje som ny administrerende direktør i Socialforvaltningen. ”En stærk faglig og visionær leder med stort kendskab til socialområdet,” siger socialborgmester Mia Nyegaard om den kommende administrerende direktør.

Den 1. september 2020 tiltræder den 40-årige Mikkel Boje stillingen som administrerende direktør i Socialforvaltningen og kan dermed stryge ordet ’konstitueret’ i sin titel.

Mikkel Boje, som er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, har de seneste knap fire år været fagdirektør i Socialforvaltningen. Før direktørposten har Mikkel Boje erfaringer fra ledende stillinger i blandt andet Rigspolitiet og Socialministeriet.

En stærk leder med tung socialfaglighed
Socialborgmester Mia Nyegaard ser frem til at få en sparringspartner med en solid indsigt i både politik og socialområdet: 

”Jeg glæder mig meget over at få Mikkel Boje som ny administrerende direktør i Socialforvaltningen. Mikkel har et stort kendskab til socialområdet – og han brænder for det. Han er kendt i forvaltningen som analytisk stærk, helt igennem troværdig og visionær leder, der går op i sin organisation og sine medarbejdere. Mikkel har den krævede politiske og strategiske tæft, som er et must i en politisk ledet organisation som Socialforvaltningen. Han vil uden tvivl kunne sætte sig i spidsen for den udvikling, som Socialudvalget ønsker, hvor vi i Socialforvaltningen skal yde god borgerservice,” siger socialborgmester Mia Nyegaard.

En vigtig opgave at udvikle Københavns socialfaglige indsatser
Mikkel Boje glæder sig til at tage hul på den vigtige ledelsesopgave som ny administrerende direktør. Han siger selv om sit nye job:

”Det er et stort privilegium for mig at blive leder for så mange dedikerede og dygtige medarbejdere i Socialforvaltningen. Jeg glæder mig til – fortsat – at udvikle den sociale indsats for udsatte og sårbare københavnere. Som Danmarks største socialforvaltning skal vi gå forrest, når der skal findes nye svar på områdets udfordringer. Det glæder jeg mig til at gøre sammen med socialborgmester Mia Nyegaard, Socialudvalget og alle chefer og medarbejdere,” siger Mikkel Boje.

Mikkel Bojes CV

 • 2017-2020: Direktør i Socialforvaltningen

 • 2015-2016: Strategichef i Rigspolitiet

 • 2014-2015: Projektleder i Struensee & Co

 • 2014-2014: Særlig rådgiver i Justitsministeriet

 • 2012-2014: Kontorchef i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold

 • 2009-2012: Ministersekretær i Socialministeriet

 • 2007-2009: Fuldmægtig i Socialministeriet

 • 2006-2007: Fuldmægtig i Socialforvaltningen, Aarhus Kommune.

Københavns Kommune på DenOffentlige.dk Københavns Kommune
Aktivitet: Artikler: 69 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.