Ny direktør om Sundhedsplatformen: Der var ubegrundet optimisme

Nytiltrådt sundhedsdirektør mener der vil gå et år før Sundhedsplatform fungerer

For første gang nogensinde erkender Region Sjælland, at IT-systemet Sundhedsplatformen er langt sværere at få til at fungere end regionsrådet forventede.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

Debatten om Sundhedsplatformen

Følg debatten om Sundhedsplatformen på denne tema-side.

Den nytiltrådte sundhedsdirektør Leif Panduro Jensen var ikke selv med til at købe det amerikanske IT-system. Han arbejdede i Region Hovedstaden men hørte også de mange jublende salgstaler:

- Det var ubegrundet optimisme. Vi købte et færdigt system, som skal igennem et utal af rettelser for at fungere på danske sygehuse, siger Leif Panduro.

Han tror dog fortsat på, at Sundhedsplatformen kommer til at fungere rigtig godt. Men der kan gå mere end 1 år før det fungerer alle steder, siger sundhedsdirektøren.

Kritikere af Sundhedsplatformen har sagt, at Region Sjælland og hovedstaden har begivet sig ud på en IT-motorvej med bind for øjnene. De opfordrer til at skrotte sundhedsplatformen. Men det er ikke en mulighed: - Nej, der vil gå alt for lang tid med udbud og undervisning af medarbejderne forfra. Jeg ved godt, det er svært for mange lige nu, men hold ud. Det skal nok komme til at fungere.

Leif Panduro Jensen siger, at Region Midts elektroniske patientjournal, som mange fremhæver, ikke kan det samme som sundhedsplatformen. De bød jo også på sundhedsplatformen, men var 10 pct. dyrere, siger han.

Emneord: Sundhedsplatformen, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Leif Panduro Jensen, IT-infrastruktur, Digitalisering, IT-projekter, EPIC, Sundhedsdata, 070618
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også