Ny formand for gymnasieelever vil bekæmpe skævvridning

Mathilde Lynggaard Winther er valgt til at overtage formandsposten i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

På det årlige landsmøde i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning er det blevet vedtaget, at Mathilde Lynggaard Vinther skal overtage formandsposten i elevorganisationen.

Det oplyser Danske Gymnasieelevers Sammenslutning i en pressemeddelelse.

Den 20-årige Mathilde Lynggaard Vinther overtager officielt posten 1. juli, men vil allerede nu indlede sit arbejde med den nuværende formand, Phillip Dimsits Lerer.

Og ligesom i sin opstillingstale på landsmødet har den nye formand en overordnet målsætning, der handler om at bryde det, hun selv kalder et skel mellem gymnasierne herhjemme.

- Det er særligt i forhold til den fordeling af penge, man har til gymnasierne, som sker via taxametersystemet, siger Mathilde Lynggaard Vinther til Ritzau.

- Der giver man den samme mængde penge uafhængigt af, hvad det er for en slags elev, man optager på skolen, tilføjer hun.

Mathilde Lynggaard Vinther mener, at det ikke koster lige meget for de enkelte skoler at skulle uddanne elever.

- Nogle skoler er ekstremt udfordret med deres elevgruppe, fordi man har nogle, der ressourcemæssigt er svagt stillede, mens andre skoler har en anden elevgruppe, som er mere stærke på det felt, siger hun.

Ifølge elevorganisationens nye formand betyder det, at nogle skoler kører med overskud på bundlinjen og nogle gange har ophobet stor egenkapital.

- Og det er selvfølgelig også typisk de skoler, der har ressourcemæssigt stærke elever, siger Mathilde Lynggaard Vinther.

- Andre skoler er til gengæld virkelig udfordret og har ikke midlerne til at løfte deres elevgruppe, påpeger hun.

Mathilde Lynggaard Vinther nævner, at landets omtrent 120.000 gymnasielever gerne skal kunne få en god uddannelse, og at de ressourcemæssigt svagt stillede skal have mulighed for at blive løftet og også få en god uddannelse.

- Sådan ser det ikke helt ud i dag, fordi der er en skævvridning på grund af tildelingen af midlerne til gymnasierne, fastslår Mathilde Lynggaard Vinther.

Den nye formand går i dag i 3. g på på Københavns Åbne Gymnasium, men har indtil udgangen af 2. g gået på Aarhus Katedralskole. Ifølge hende selv har skoleskiftet været en øjenåbner for det skel, hun nu vil ændre på.

/ritzau/

 
Emneord: Gymnasieelever, Formand, Mathilde Lynggaard Vinther
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.21 Velfærd
  Hver niende lejlighed bebos af dens ejer

  På trods af høj efterspørgsel på ejerlejligheder er det stadig kun hver niende etagebolig, der bebos af dens ejer. Etablerede man flere ejerboliger, ville de hurtigt finde nye ejere, vurderer mæglerkæden Estate.

 • 09.06.21 Velfærd
  Her er økonomiaftalen for 2022

  Ny økonomiaftale sikrer, at kommunerne kan følge med på demografien. Der er ikke råd til det løft af socialområdet, som KL har foreslået.

 • 08.06.21 Velfærd
  1.000 flere ansatte til trængende ældrepleje

  Et godt og nødvendigt skridt i den rigtige retning. Sådan beskriver FOAs sektorformand, Torben Hollmann, dagens aftale om flere ansatte og mere uddannelse i ældreplejen.

 • 03.06.21 Velfærd
  Fagforening vinder sag mod Skat: Nu undgår medlemmerne at betale penge tilbage

  Reddernes Fagforening vinder principiel skattesag mod Skat. Dermed får medlemmerne ret til at trække kontingentet til deres fagforening fra i skat, og de undgår at betale penge tilbage til Skat. Formand glæder sig over sagens udfald.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.