Regelforenkling: Ny lov sikrer automatisk medicintilskud til kronisk syge

Fra årsskiftet slipper kronisk syge for at søge om tilskud til medicin. Det ligger fast, efter Folketinget i dag har vedtaget et lovforslag, der giver borgere med et stort medicinforbrug automatisk medicintilskud.

For de cirka 86.000 borgere, der er berettiget til medicintilskud på grund af kronisk sygdom, bliver det fra det nye år ikke længere nødvendigt at bede lægen om at søge kronikertilskud i Sundhedsstyrelsen.


I dag blev det nemlig vedtaget i Folketinget, at kronikertilskuddet skal ske automatisk, så borgere højst kan have en egenbetaling på 3.830 kroner (2015-priser) til tilskudsberettiget medicin i en tilskudsperiode på et år.

Det sker på baggrund af finanslovsaftalen for 2015 mellem regeringen, SF og Enhedslisten, hvor der var enighed om at afsætte 22 millioner kroner årligt fra 2016, så det såkaldte kronikertilskud til medicin ydes automatisk.

Og det er en god nyhed for mennesker med kroniske sygdomme som KOL eller diabetes, mener sundhedsministeren:

”Alle skal have råd til at købe medicin, og derfor er det godt, at det fremover vil være sådan, at hvis man har store medicinudgifter, så får man automatisk det tilskud, man er berettiget til. Det kommer alle til gavn”, siger Nick Hækkerup.

Fakta om ændringen reglerne for kronikertilskud
Et lovforslag om ændring af sundhedsloven, lægemiddelloven og vævsloven blev i dag 3. behandlet og vedtaget i Folketinget. Reglerne om medicintilskud, herunder kronikertilskud, er fastsat i sundhedsloven.

Med automatisk kronikertilskud sikres det, at borgere med et stort medicinforbrug ikke skal være opmærksomme på at få en læge til at ansøge Sundhedsstyrelsen om kronikertilskuddet.

Forslaget medfører således en lettelse for både borgere og læger og betyder, at ingen borgere, hverken voksne eller børn, vil opleve at betale mere end 3.830 kr. (2015-tal) i egenbetaling til tilskudsberettiget medicin i en tilskudsperiode, der løber ind i eller påbegyndes i 2016.

Emneord: Medicinforbrug, Kronikere, Kronisk sygdom, Medicintilskud, Automatisk tilskud
Ministeriet for Sundhed og Ældre på DenOffentlige.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
Aktivitet: Artikler: 53 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også