Ny planstrategi gør Rødovre mere bæredygtig

Rødovre Kommune arbejder aktivt for at understøtte FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Det sker med en ny planstrategi, som netop er sendt i høring.

Den nye strategi, som ganske enkelt hedder ’Rødovrestrategien’, tager udgangspunkt i FN’s verdensmål og skal gøre Rødovre endnu mere bæredygtig som lokalsamfund.

”I Rødovre tager vi ansvar for os selv og for hinanden. Vi plejer at sige, at vi står sammen om Rødovre. Men vi skal også tage ansvar for den verden, vi efterlader til de kommende generationer. Derfor bliver bæredygtighed et vigtigt pejlemærke for Rødovre Kommune i de kommende år. Det er en opgave, som vi kun kan løse i fællesskab, og derfor håber jeg, at rigtigt mange borgere vil engagere sig i det”, siger borgmester Erik Nielsen.

Rødovrestrategien er i høring fra den 29. januar til den 31. marts 2020. Der bliver afholdt et borgermøde i forbindelse med høringen den 24. marts 2020.

Forud for tilblivelsen af strategien har der været en proces, hvor borgere, repræsentanter for forældrebestyrelser, foreninger, organisationer, erhvervsliv og forskellige råd er blevet inddraget.

Rødovrestrategien er også en planstrategi for byens fysiske udvikling. I forslaget er der udpeget tre byudviklingsområder i de kommende år – det er Bykernen, Rødovre Syd og Valhøj erhvervskvarter. De to fokusområder for den fysiske planlægning af kommunen er kolonihaveområderne samt de gennemskærende veje - Slotsherrensvej, Jyllingevej, Roskildevej og Tårnvej.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.