Foto: Shutterstock

Nye krav: Alle her skal gå med mundbind

Coronavirussen spredes stadig i stor stil. For at begrænse smittespredningen, har man valgt, at både ansatte og elever på Frederiksborg Gymnasium og HF skal bære mundbind i frikvarterer og på skolens gang frem til efterårsferien.

Frederiksborg Gymnasium & HF har indført et krav om brug af mundbind indtil efterårsferien. Det skriver SN.dk.

Skolen ønsker at forhindre en midlertidig nedlukning af skolen, hvilket kan forekomme ved et smitteudbrud. Dette er allerede set flere andre steder i landet.

Derfor har de valgt at udvise ekstra forsigtighed, ved at indføre krav om brug af mundbind i frikvartererne, når elever og ansatte bevæger sig rundt på skolen. Foreløbigt er det et krav frem til efterårsferien.

"Frederiksborg Gymnasium & HF er en stor lokal arbejdsplads i Hillerød, hvor mange af byens lokale unge også har deres daglige gang. For at sikre et godt læringsmiljø og elevernes trivsel, ønsker vi at undgå at skulle sende mange elever hjem som følge af et eventuelt smitteudbrud af Covid-19. Derfor indfører vi mundbind i frikvartererne på gangene for elever og ansatte indtil videre frem til efterårsferien," siger rektor Anders Krogsøe.

Krav evalueres efter efterårsferien

Efter efterårsferien vil skolen evaluere kravet om mundbind i frikvartererne for elever og ansatte i tråd med øvrige nationale tiltag.

Det er ikke et krav, at mundbindet bæres i klasselokalerne. Desuden har skolen valgt at stille mundbind til rådighed for eleverne. Skolen opfordrer dog til at anskaffe eget genanvendeligt mundbind af hensyn til miljøet.

Elever har mulighed for at blive undtaget fra kravet om mundbind, hvis der er særlige hensyn i tråd med øvrige steder i samfundet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer