Formand for Hjerteforeningen Henrik Steen Hansen

Nye tal: Hjertepatienter venter længe på behandling

Hjerteforeningen er glade for, at en undersøgelse af hjertepakkerne er begyndt. Dog møder de første tal kritik.

Nye tal over landets hjertepatienter giver både anledning til ris og ros, pessimisme og optimisme. For hvor det går hurtigt med at få stillet en diagnose, trækker det ud med at få selve behandlingen i gang.

Tallene kommer fra Statens Serum Institut i den første nationale undersøgelse af de såkaldte hjertepakker, der blev indført i 2010 for at sikre hjertesyge danskere hurtige undersøgelser og behandlinger.

Ifølge undersøgelsen kommer hovedparten af patienterne hurtigt igennem forløbene, men en hel del må stadig vente længe.

Det halter også med udredning af patienter med hjertekramper, hjerteklappatienter og hjertesvigtpatienterne inden for pakkernes fastlagte forløbstider - og det vækker stor bekymring hos Hjerteforeningens formand, Henrik Steen Hansen.

- Tallene i den nye monitorering af hjertepakkerne er foruroligende læsning. Hvis de angivne tal står til troende, ser det kritisk ud. En stor del af hjertepatienterne venter meget længere end forløbstiderne i hjertepakkerne, siger han i en pressemeddelelse.

Hjertepakkerne blev introduceret i forlængelse af tilsvarende pakkeforløb på kræftområdet. Undersøgelsen er et redskab til at kvalitetssikre patientbehandlingen.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) tager modsat Hjerteforeningen de positive briller på, når han læser de nye fund.

- Det er første gang, vi har fået målt på det her område, så det er klart, at der er stor usikkerhed forbundet med tallene.

- Men derfor er det også positivt, at vi nu er kommet i gang, for det er et enormt vigtigt område, som vi skal kunne følge meget tættere fremover, siger han i en pressemeddelelse.

Statens Serum Institut vil fremover offentliggøre nye såkaldte monitoreringstal for de tre hjertepakker én gang hvert kvartal, lige som man har gjort på kræftpakkerne gennem længere tid.

Det er regeringens forventning, at registreringen og dermed kvaliteten af hjertemonitoreringen vil forbedre sig markant inden for det første år, skriver Sundhedsministeriet.

/ritzau/

 

Emneord: Hjertepatienter, Hjerteforeningen, Statens Seruminstitut, Henrik Steen Hansen, Nick Hækkerup
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også