5 alternativer til den klassiske musikskole

14/12/2020

Selvom musikskolen kan være en fantastisk introduktion til musikken, så er der også nogle musikelever, hvor det ikke vil det være optimale.

Sponsoreret indhold

For nogle elever kan det være intimiderende at spille foran andre, for nogle kan det være svært at få til at passe ind i kalenderen og for andre ønskes der en skræddersyet musikundervisning.

Derfor kommer vi i denne artikel med nogle andre muligheder for undervisning, som kan bruges som alternativ eller supplement til musikskolen.

1) Privat musikundervisning

Her taler vi om 1-til-1 undervisning, hvilket giver mulighed for en skræddersyet, fleksibel og hyggelig undervisning. En af de store fordele ved privatundervisningen er, at det kan afholdes hos eleven eller online, hvilket fjerner transporttiden, og gør det nemmere at planlægge ind i en travl hverdag.

2) Online-materiale

Hvis man ønsker at lære et af de populære instrumenter som guitar, klaver, sang, bas eller musikproduktion, så findes der et hav af velproduceret materiale online. Det kan både være gratis materiale fra tjenester som YouTube eller betalt materiale fra tjenester som Udemy. Betaler man for materialet, vil man ofte få noget, som er lidt mere “tilrettelagt” og gennemtestet. En af udfordringerne ved online-materiale er, at man ikke kan få feedback på, hvad man eventuelt gør forkert.

3) Højskole

En musikhøjsole kan være en fantastisk måde at udvikle sig musikalsk. Her får man på en måde en smule af alle undervisningsformerne, men så får man ydermere et ekstremt vigtigt element, nemlig en masse musikere, man kan spille med, øve med og lade sig inspirere af. På det højskoleophold vil man få nogle fede oplevelser, hvor man blandt andet kan prøve kræfter med sammenspil, indspilning og live-performance.

4) Undervisning gennem app

Til nogle instrumenter (særligt til guitar og klaver) findes der apps, der tager dig gennem et lille “undervisningsforløb”. Her følger man instrukserne i appen, og så sørger den for at man hele tiden bevæger sig mod nye og mere avancerede ting. Nogle af de mest populære apps er Yousician og Fender Play. Her har man lidt samme udfordring som med online-materialet, og det er, at man ikke kan få en god feedback, hvis man går i stå et sted.

5) Join et band

Det her et naturligvis ikke et step for musikeren, der begynder helt fra scratch, men for den let øvede musiker kan det være en utrolig effektiv måde at blive dygtigere som musiker. Når man spiller sammen med andre, så kommer der helt automatisk en masse inputs fra andre musikere - og selvom de ikke nødvendigvis spiller sammen instrument, vil deres musikalske forståelse bidrage med rigtig meget.

Mest Læste

Annonce