Ny finansiering kan skabe mere eksportsalg

09/4/13 8:29

Dansk Industri

Langt flere virksomheder skal kunne bruge finansiering som et aktivt salgsværktøj. Det vil nu blive lettere med en ny rådgivningsordning, som Eksport Kredit Fonden og Eksportrådet står bag. Et projekt som DI bakker op om.

Rådgivere på nogle af de mest interessante vækstmarkeder skal nu hjælpe danske virksomheder med at få adgang til finansiering – både til arbejdskapital og til finansiering af salg til deres kunder.

Ser frem til godt samarbejde
- Der kan være tale om en af vores medlemsvirksomheder, der har problemer med adgang til kapital i forbindelse med en given eksport til en bestemt kunde. Her vil virksomheden ikke alene kunne få rådgivning i hvilke danske ordninger, der kan være relevante, men også hvad der findes af muligheder på det givne marked og internationalt i øvrigt. Derfor ser vi frem til et godt samarbejde med EKF og Eksportrådet om den nye ordning, forklarer chefkonsulent Marie Gad, DI.

I nogle tilfælde vil en kunde gerne have mulighed for en længere kreditperiode, og som ellers kan være en forhindring for at få en eksportordre i hus.

Syv udvalgte markeder
Virksomhederne kan pr. 1. april få rådgivning om finansiering af internationale aktiviteter fra et team af forskellige medarbejdere i Danmark og på syv udvalgte markeder: Brasilien (Latinamerika), Rusland (SNG landene), Tyrkiet, Thailand (Sydøstasien), Sydafrika (Kenya og Sydafrika), Kina og Polen (Østeuropa).

- Ordningen vil ikke mindst være til gavn for mindre og mellemstore virksomheder, der har et særligt behov for kompetent finansieringsrådgivning, som de ikke nødvendigvis kan få i banken, vurderer Marie Gad.

Identificere relevante løsninger
Finansrådgiverne hjælper med at identificere relevante finansieringsløsninger inden for eksportkredit, kreditforsikring, bistand, multilaterale kilder og garanti af investeringer. Det gælder for både private og statslige finansieringsløsninger.

Virksomheder, der gerne vil benytte sig af det nye tilbud kan få mere information hos Marie Gad.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.