Robotter skal vugge børnene i søvn

I fem daginstitutioner har man fået robotter til at vugge børnene i søvn, så pædagoger kan udnytte tiden bedre

Det er ikke kun ældre medborgere, som skal indstille sig på, at kommunerne benytter sig af robotter, når de skal yde service.
Også de allermindste børn vil komme i nærkontakt med kommunale robotter.
I fem daginstitutioner i Skanderborg og Silkeborg kommuner har pædagogerne den seneste tid som et forsøg fået en hjælpende mekanisk hånd, når de skulle få de mindste børn til at falde i søvn i vuggestuernes soverum.
Børnene er nemlig blevet lullet i søvn af en vuggerobot, som it- og innovationsafdelingen i Skanderborg Kommune har fået udviklet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
Hensigten er at give pædagogerne mere tid til kerneydelserne. I stedet for at tilbringe halve og hele timer på at stå og vugge børnene i søvn, kan pædagogernes tid bruges langt bedre på at passe andre børn, lyder det.
- Når vi vugger et barn, skal vi egentlig være usynlige for barnet, fortæller leder af Børnehaven Porskjær og Den integrerede institution Gyvelhøjen i Galten, Skanderborg Kommune, Lisbeth Højvang, der var én af initiativtagerne til projektet.
- Så i stedet for at bruge tiden på at være usynlige, kan vi nu bruge tiden på at stimulere de vågne børn, siger hun til Jyllands-Posten.
Formand for kommunens Undervisnings- og Børneudvalg, Frands Fischer (S), siger til avisen, at den slags tiltag er vejen frem i økonomisk pressede kommuner.

DenOffentlige.dk på DenOffentlige.dk Bliv medlem af DenOffentlige og vær med til at skabe debatten, dele viden og fremme en god udvikling i samfundet....
Aktivitet: Artikler: 1359 | Events: 31 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer