Roskilde er Sjællands mest internationale uddannelseskommune

16/10/2012 14:57

Administrator

Roskilde Kommune topper listen over de mest aktive kommuner, når det kommer til internationale projekter for folkeskolerne og ungdomsuddannelserne. Af Filip Schwartz Kirkegaard og Juliane Dreyer ”Det er jeg rigtig glad for!”

Sådan er reaktionen fra Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune, da hun hører, at kommunen topper listen over de fem mest aktive kommuner i Roskilde – når det gøres op i forhold til antal elever i kommunen.

Det er nu ikke helt tilfældigt, mener borgmesteren.

”Både fra politisk side og fra borgernes side er vi meget opmærksomme på, at det er vigtigt, at vi klæder børn og unge i alle aldre - men især i Folkeskolen - på til en mere international hverdag. Det gælder både i forhold til arbejdslivet og det kulturelle,” siger hun.

”For det første vigtigt som menneske at vi også viser børnene og de unge alle de muligheder, verden kan byde på – hvis de støder på udfordringer i hverdagen, så kan det være, at der er andre ude i verden, der har fundet en løsning på det. Hvis de allerede tidligt i livet har fået international erfaring, så kan det måske give dem et rygstød, så de senere i livetletteresøger inspiration ude i verden,” siger hun.

”Derudover tror jeg, at der i højere grad krav vil blive stillet krav på arbejdspladser, om at de ansatte kan begå sig i teams, hvor de kan samarbejde med andre udenlandske ansatte i firmaerne,” uddyber hun.

Hun mener, at de mange internationale projekter er blevet til i en vekselvirkning mellem borgerne og kommunen, hvor borgerne tager initiativ til projekter, men hvor også kommunen går med i eksempelvis rammeaftaler om internationalt samarbejde på skoleområdet.

Mest Læste

Annonce