Vækstplan vender skuden

03/05/2013 11:25

Dansk Industri

Et bredt flertal i Folketinget har lyttet til virksomhederne - og leveret et stærkt svar på, hvordan Danmark skifter kurs. Aftalen om den samlede vækstplan vil føre til bedre konkurrenceevne, nye investeringer, nye ordrer og nye arbejdspladser i Danmark, vurderer Dansk Industri.

- Det er en vigtig dag for danske virksomheder – og for alle danskere. For det er i alles interesse, at vi vinder ordrer og arbejdspladser hjem til Danmark. Vækstplanen er med til at genskabe tilliden til, at det kan være en god forretning at drive virksomhed i Danmark, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

To centrale spor
Aftalen følger de to helt centrale spor, som DI har efterlyst: Ét spor, der styrker virksomhedernes konkurrenceevne ved at sænke de mest skadelige skatter og afgifter. Og et andet spor, som gør Danmark til et langt mere attraktivt land at investere i - med en lavere selskabsskat, der kan konkurrere med vores nabolande.

- Med vækstplanen tager et bredt flertal i Folketinget ansvar og gennemfører et helt nødvendigt kursskifte for Danmark, hvor politikerne retter fokus mod den private sektor. Nu styrker vi grundlaget for varige, private arbejdspladser, mens vi holder igen på de offentlige udgifter, siger DI’s adm. direktør.

Bedre balance mellem privat og offentlig sektor
Karsten Dybvad glæder sig over, at regeringen og partierne bag aftalen tager grundlæggende fat på Danmarks udfordringer og kommer med en plan, der skaber en bedre balance mellem den private og den offentlige sektor.

- Partierne bag aftalen har sat en ny kurs. Nu gælder det om at holde retning frem mod 2020 og dermed styrke vores muligheder for at tiltrække flere ordrer, flere investeringer og flere job til Danmark, siger Karsten Dybvad.

Mest Læste

Annonce