Nyhedsbrev: Jobcentre skal skubbe unge i uddannelse

Landets jobcentre skal fra årsskiftet tænke langt mere tværfagligt samarbejde for at skubbe unge i uddannelse, vurderer ekspert i seneste udgave af Cabis nyhedsbrev.

Fra årsskiftet forsvinder kontanthjælp for unge under 30 år, som skal gå i gang med en uddannelse hurtigst muligt, hvis ikke de har én i forvejen. Til gengæld bliver kontanthjælpen erstattet af en uddannelseshjælp på niveau med SU plus et tillæg.

Sådan bliver det, når kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar, og det store fokus på uddannelse giver nye opgaver til jobcentrene. De skal fremover beskæftige sig en hel del mere med uddannelsesrådgivning end i dag. Særligt over for unge, som ikke er klar til at begynde i uddannelse.

Reformen lægger op til, at jobcentrene knytter tætte bånd til Ungdommens Uddannelsesvejledning, uddannelsesinstitutioner og virksomheder for at kunne tilbyde en tværfaglig og koordineret indsats over for unge, som ikke er uddannelsesparate.

Jesper Pedersen, seniorkonsulent og ungeekspert hos Cabi, mener at det er vigtigt, at de unge afklares grundigt inden de sendes i uddannelse.

”Hvis de unge bliver sendt for hurtigt i uddannelse, så ryger de lige tilbage i jobcentret igen, når de dropper ud. Derfor er det vigtigt, at de bliver rigtigt afklaret og får den rigtige støtte. Nogle skal måske ud i en hel række af virksomhedspraktikker for at finde den rette hylde, og andre har brug for at få styr på arbejdslivet,” siger Jesper Pedersen i seneste udgave af Cabis nyhedsbrev Cabi Nyt.

Her kan du desuden læse følgende historier:

Læs Cabi Nyt.

 

KONTAKT:

CABI på DenOffentlige.dk Viden, metoder, redskaber, best practice og netværk med virksomheder, jobcentre eller begge dele. Det er, hvad vi har samlet i en indgang til virksomheder og jobcentre....
Aktivitet: Artikler: 86 | Events: 1 | Kompetenceområder: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nu får svanemærket nyt fokus

  Mange producenter vil gerne være med til at reducere klimabelastningen og fremme en mere cirkulær økonomi, hvor vi bruger ressourcerne igen og igen. Svanemærkets nye krav til udemøbler, legeredskaber og parkudstyr er netop udarbejdet med dette for øje.

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nyt innovationscenter skal fastholde Danmarks økologiske førertrøje

  Der er lang vej til at fordoble det økologiske areal i Danmark igen. Derfor skal fokus rettes på innovation og udvikling, og det skal et nyt innovationscenter hjælpe med. Minister mener, at det kan styrke konkurrenceevnen.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Dyrevelfærden er en vigtig del af fremtidens bæredygtige landbrug

  Foråret er på vej og det betyder, at Økodag er nær. Det er festdagen, hvor de økologiske køer hopper ud på græs. Økodag er essensen af dyrevelfærd, men økologien skal blive ved med at udvikle sig. I Økologisk Landsforening arbejder vi med mange projekter, der skal højne dyrevelfærden for de økologiske dyr.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil have mere ambitiøse mål for energisektoren i EU

  Når EU til sommer skal forhandle nye mål for energisektoren, vil regeringen arbejde for, at målene for vedvarende energi og energieffektivitet øges markant. Derfor går regeringen allerede nu i gang med arbejdet for at sikre opbakning blandt de øvrige EU-lande.

 • 29.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil beskytte havets vilde natur

  19 områder i havet omkring Danmark bliver nu beskyttet, så vi går fra ca. 19 procent beskyttelse på havet til med de nye områder at beskytte ca. 30 procent. I 12 af områderne vil der for første gang være streng beskyttelse af livet i havet. Samtidig udpeges 6 nye fuglebeskyttelsesområder på mere end en million hektar