Nyt landsdækkende tilbud guider børn og unge gennem hårde tider

Flere og flere børn og unge kæmper med psykiske problemer som stress, ensomhed eller angst. Derfor udbreder Danske Regioner nu et internetbaseret tilbud til børn og unge mellem 13 og 20 år, hvor de anonymt kan få viden og råd om mental sundhed.

Alt for mange børn og unge mistrives i en dagligdag præget af stress, ensomhed eller angst. Derfor sætter Danske Regioner ind med det nye initiativ Mindhelper.dk, som er udviklet af Region Syddanmark. Her kan de unge få råd og redskaber til at styrke deres mentale sundhed med fx mindfulness øvelser. På hjemmesiden kan de unge også finde et rådgivningstilbud tæt på deres bopæl.
 
Hjælp på børn og unges præmisser
 
Det hele foregår online, og det er derfor en effektiv hjælp til børn og unge, fordi det foregår på deres præmisser, siger formanden for Psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner, Sophie Hæstorp Andersen:
 
- Børn og unge skal kunne få let tilgængelig og anonym hjælp. Det er ikke altid nemt at indvie en forælder eller en læge i sine problemer, derfor kan de unge bruge det her tilbud og få gratis, anonyme råd på internettet.
 
Tidlig indsats kan få de unge på rette spor
 
I psykiatrien er antallet af børn og unge, der søger behandling fordoblet siden 2007. Psykiske problemer er smertefulde at leve med, og for mange kan det give varige ar på sjælen. Det er derfor vigtigt at sætte ind tidligt med den rette hjælp, siger Sophie Hæstorp Andersen:
 
- Vi skal hjælpe børn og unge i god tid, så vi kan nå at forebygge, at mistrivsel udvikler sig til større psykiske problemer, der vil følge dem resten af livet. En god mental sundhed blandt børn og unge er afgørende for deres trivsel nu og i fremtiden.
 
Gode erfaringer
 
Mindhelper.dk har siden lanceringen i 2016 haft over 800.000 besøgende. Ud af dem har mere end 3000 givet siden feedback, og her svarer 9 ud af 10, at indholdet er nyttigt. Resultaterne støttes af en ekstern effektevaluering fra 2017, der viser, at både unge og fagfolk i høj grad vurderer sitet positivt. Mindhelper.dk skal være et fælles regionalt tilbud fra 1. januar 2019.
Danske Regioner på DenOffentlige.dk Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem danske regioner...
Aktivitet: Artikler: 21 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 02.09.19 Sundhed
  Danmark er velfærdsteknologiens vugge

  Der bliver ikke medarbejdere nok til fremtidens udfordringer på velfærdsområdet. En del af løsningen kan findes via velfærdsteknologi. Danmark er førende inden for udvikling af velfærdsteknologi, og borgerne er klar til at bruge teknologien.

 • 27.08.19 Sundhed
  Tolkegebyret er dobbel symbolpolitik og forstærker lægemangel

  Man indførte tolkegebyret i sundhedsvæsenet, fordi man ville spare penge og samtidig fortælle mennesker, der kommer til Danmark, at de forventes at lære dansk på tre år. Det fungerer bare ikke sådan. De faglige eksperter fik ret i deres bekymringer.

 • 25.06.19 Sundhed
  EU-guld til sund erhvervsklynge

  Danmark er førende inden for samarbejde mellem erhvervsliv og det offentlige, når der skal udvikles ny teknologi. Flere danske klyngeorganisationer har modtaget EU-kommissionens guldcertifikat for at fremme sundhed gennem samarbejde.

 • 19.06.19 Sundhed
  Omlægning til økologi på hospitalerne afsluttet med stor succes

  Region Hovedstadens politiske mål om omstilling af alle hospitalskøkkener i Region Hovedstaden til minimum 60% økologi er mere end nået. Projektet omkring omstilling til økologi afsluttes her i juni måned med stor succes.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.