Nyt landsdækkende tilbud guider børn og unge gennem hårde tider

Flere og flere børn og unge kæmper med psykiske problemer som stress, ensomhed eller angst. Derfor udbreder Danske Regioner nu et internetbaseret tilbud til børn og unge mellem 13 og 20 år, hvor de anonymt kan få viden og råd om mental sundhed.

Alt for mange børn og unge mistrives i en dagligdag præget af stress, ensomhed eller angst. Derfor sætter Danske Regioner ind med det nye initiativ Mindhelper.dk, som er udviklet af Region Syddanmark. Her kan de unge få råd og redskaber til at styrke deres mentale sundhed med fx mindfulness øvelser. På hjemmesiden kan de unge også finde et rådgivningstilbud tæt på deres bopæl.
 
Hjælp på børn og unges præmisser
 
Det hele foregår online, og det er derfor en effektiv hjælp til børn og unge, fordi det foregår på deres præmisser, siger formanden for Psykiatri- og socialudvalget i Danske Regioner, Sophie Hæstorp Andersen:
 
- Børn og unge skal kunne få let tilgængelig og anonym hjælp. Det er ikke altid nemt at indvie en forælder eller en læge i sine problemer, derfor kan de unge bruge det her tilbud og få gratis, anonyme råd på internettet.
 
Tidlig indsats kan få de unge på rette spor
 
I psykiatrien er antallet af børn og unge, der søger behandling fordoblet siden 2007. Psykiske problemer er smertefulde at leve med, og for mange kan det give varige ar på sjælen. Det er derfor vigtigt at sætte ind tidligt med den rette hjælp, siger Sophie Hæstorp Andersen:
 
- Vi skal hjælpe børn og unge i god tid, så vi kan nå at forebygge, at mistrivsel udvikler sig til større psykiske problemer, der vil følge dem resten af livet. En god mental sundhed blandt børn og unge er afgørende for deres trivsel nu og i fremtiden.
 
Gode erfaringer
 
Mindhelper.dk har siden lanceringen i 2016 haft over 800.000 besøgende. Ud af dem har mere end 3000 givet siden feedback, og her svarer 9 ud af 10, at indholdet er nyttigt. Resultaterne støttes af en ekstern effektevaluering fra 2017, der viser, at både unge og fagfolk i høj grad vurderer sitet positivt. Mindhelper.dk skal være et fælles regionalt tilbud fra 1. januar 2019.
Danske Regioner på DenOffentlige.dk Danske Regioner er interesse- og arbejdsgiverorganisation for de fem danske regioner...
Aktivitet: Artikler: 25 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.08.20 Sundhed
  Østre Søbad i Silkeborg bliver igen hotspot

  Midt- og Vestjyllands Politi gør med virkning fra fredag den 14. august 2020 kl. 10.00 Østre Søbad, Horsensvej 2 i Silkeborg til et hotspot.

 • 13.08.20 Sundhed
  Flere danskere overlever kræft

  Ifølge en årsrapport fra interesseorganisationen Kræftens Bekæmpelse er der flere danskere overlever kræft. Dog er der også en stigende tendens til, at tidligere kræftpatienter oplever flere sene følger af at have været i et kræftforløb. Det viser rapporten, Kræft i Danmark 2020, som Kræftens Bekæmpelse har udgivet.

 • 12.08.20 Sundhed
  Danmark har nu elimineret røde hunde

  Den europæiske komité til verifikation af elimination af mæslinger og røde hunde (RVC) har vurderet, at Danmark nu opfylder kriterierne for at have elimineret røde hunde (rubella).

 • 12.08.20 Sundhed
  Ny undersøgelse skal klarlægge hvor mange der har haft covid-19

  Hvor mange danskere har foreløbig været smittet med COVID-19? Dette spørgsmål skal en undersøgelse, der sættes i gang i næste uge besvare. 18.000 tilfældigt udtrukne danskere vil blive inviteret til at deltage.

 • 10.08.20 Sundhed
  Heunicke holder pressemøde om covid-19

  Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har indkaldt til pressemøde klokken 15.30